Formula 3 16.06.2019

Lappalainen ja KIC Motorsport viimeistelivät vauhtiaan Hungaroringillä

KIC Motorsportin Konsta Lappalainen veti hyvät testit. Kuva: ACI Sport

F3 Regional -luokan EM-sarjan virallinen kahden päivän mittainen testisessio Hungaroringin moottoriradalla on saatu tänään päätöksen Unkarissa. Testeihin osallistui kaikkiaan yli 50 F3- ja F4 -luokan autoa, joten testijaksoja ajettiin kahdessa eri ryhmässä.

KIC Motorsportin Konsta Lappalainen oli eilen ja tänään radalla yhteensä neljä eri kertaa. Nuori suomalaislupaus kiersi Hungaroringin moottorirataa kaikkiaan 50 kierrosta ja oli tyytyväinen omaan ja tallinsa kehitystyöhön.

– Meillä oli kaksi hyvää testipäivää. Kuivalla kelillä vauhtimme oli hyvällä tasolla, mutta tänään iltapäivällä satoi ja molempien sadekelin jaksojen jälkeen meille jäi vielä mietittävää ja tekemistä.

Hungaroringin testiviikonlopun kellotuksissa molempien KIC Motorsportin kuljettajien vauhti oli lähes samalla tasolla. Konsta Lappalaisen viikonlopun paras noteeraus oli 1:41,659, kun tallikaveri Ruotsin Isac Blomqvist jäi suomalaiskuljettajasta 37 sekunnin tuhannesosaa ajallaan 1:41,696.

– Olin tallimme nopein kuivalla ja sateella, joten sen suhteen tulos oli ihan ok. Meillä on nopea auto, ja näimme täällä, että olemme nyt lähempänä kärkeä kuin koskaan. Tiedämme, miten tästä vielä parannamme vauhtiamme.

Sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan kolmen viikon kuluttua samaisella Hungaroringin moottoriradalla.

– Tämän testijakson jälkeen meillä on hyvät lähtökohdat tulevaan kilpailuun. Heinäkuussa Unkarissa mitataan perinteisesti yli 30 asteen lämpötiloja, joten pitkiin kisoihin valmistautuminen tulee suorittaa tätäkin taustaa vasten huolellisesti.

F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarjan edellisessä osakilpailussa Italian Vallelungassa rankkasateen takia ajamatta jäänyt kilpailulähtö tullaan ajamaan elo-syyskuun vaihteessa sarjan Imolan osakilpailujen yhteydessä Italiassa. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Teksti: Marko Mäkinen / Konsta Lappalaisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo