Rata-ajo 01.05.2019

Lappalainen hyvän testivauhdin siivittämänä Vallelungaan

Konsta Lappalainen testasi kalustoaan Italiassa. Kuva: ACIS Sport.

Formula 3 -luokan FIA Regional EM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Vallelungassa. Sarjan suomalaistiimi KIC Motorsport ja Konsta Lappalainen, 17, valmistautuivat viikonlopun kolmeen tulevaan osakilpailuun sarjan virallisissa testeissä Vallelungassa keskiviikkona.

KIC Motorsport sai neljän 50 minuutin mittaisen testijakson aikana ajettua läpi ennalta suunnitellun ohjelman. Laaksosen mukaan tallin vauhti näyttää varsin lupaavalta.

– Löysimme autoomme aika nopeasti toimivat säädöt, minkä jälkeen hienosäädimme kilpailu- ja aika-ajovauhtiamme. Kolmannella jaksolla keskityimme pidempiin vetoihin ja kisasäätöjen etsimiseen. Onnistuimme mielestäni ihan hyvin ja kisavauhtimme näytti lupaavalta. Kisavedoissa aikaero kierroksella sarjan kärkitalli Premaan verrattuna liikkui 0,1-0,2 sekunnin tuntumassa, ja olimme muun muassa David Schumacheria (Ralf Schumacherin poika) nopeampi, Lappalainen selvitti.

Laaksosen mielestä päivän viimeisellä jaksolla tiimi ei saanut ihan kaikkea uusista renkaista irti.

– Sain ajettua hyviä aika-ajokierroksia, mutta yksikään niistä ei ollut täydellinen nappikierros. Ero kärkeen oli 0,7 sekuntia, josta 0,3-0,4 sekuntia pystyn ottamaan omasta ajostani pois.

– Mutta tasaista kilvanajoa tämä on. Pakka on tiivis. Sekunnin sisälle ajaa toistakymmentä autoa, joten jos haluamme lähemmäksi kärkeä, virheitä ei saa tulla.

Testien perusteella Lappalainen lähtee viikonlopun kilpailuihin luottavaisena.

– Rata tuli testeissä meille tutuksi ja tiedämme, mistä perjantaina jatkaa. Meillä on aika tarkkakin suunnitelma siitä, mitä ja missä vaiheessa perjantaita mitäkin vielä kokeillaan. Lauantaiaamun ensimmäiseen aika-ajoon pitää saada ehjä ja nopea kierros kasaan. Uskon, että näin myös tapahtuu. Hyvillä fiiliksillä lauantaita odotetaan.

FIA F3 Regional -luokan EM-sarjan toinen kilpailuviikonloppu Vallelungassa käsittää kolme kilpailulähtöä, joista ensimmäinen ajetaan lauantaina ja kaksi seuraavaa sunnuntaina. Ensimmäinen kilpailustartti käynnistyy lauantaina kello 17:05 Suomen aikaa. Viikonlopun toinen startti lähetetään liikkeelle sunnuntaiaamuna kello 9:30 Suomen aikaa ja kolmas kello 17:15 Suomen aikaa. Jokaisen kilpailulähdön pituus on 30 minuuttia + 1 kierros.

F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Teksti: KIC Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo