Rata-ajo 14.04.2019

Lappalainen FIA F3 Regional -sarjassa EM-pisteille Ranskassa

Konsta Lappalainen harmitteli epäonneaan. Kuva: ACI Sport

Suomalaisen KIC Motorsportin Konsta Lappalainen, 17, ajoi kahdesti EM-pisteille formuloiden F3 Regional-luokan Euroopan mestaruussarjan avauksessa Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa. Nuori suomalaislupaus ei kuitenkaan ollut suoritukseensa täysin tyytyväinen.

– Jo perjantain aika-ajossa keli vaihteli ja emme saaneet autostamme parasta irti. Vaikeata oli ja aika-ajot eivät menneet erityisen hyvin. Olimme koko viikonlopun oikeastaan vähän hukassa koko ajan. Täällä ajettiin samaan aikaan urheiluautojen Euroopan Le Mans -sarjan osakilpailu ja emme vain löytäneet autoomme likaisella radalla riittävästi pitoa.

Lappalainen sanoo, että suomalaistiimi jäi samalla radalla ennen kilpailua ajetuista testiajoista useita sekunteja.

– Olimme samalla radalla ajetuissa valmistavissa testeissä kolme sekuntia nopeampia kuin nyt. Urheiluautot jättivät melkoisen määrän kahden muun eri rengasmerkin kumia rataan. Koko ajan tuntui, että rata oli likainen ja meidän renkaillemme se ei ollut koskaan sopiva. Emme vain löytäneet radalle riittävästi pitoa ja emme päässee kilpailussa sellaiseen vauhtiin, jota etukäteen odotimme.

Lappalainen ja hänen ruotsalainen tallikaverinsa Isac Blomqvist taistelivat viikonlopun kolmessa kilpailustartissa sijoituksista keskijoukoissa.

– Kaksi seitsemättä sijaa ja viimeisessä startissa kolari tallikaverin kanssa ja keskeytys. Ajoimme radan toiseen mutkaan kolme rinnan ja Isac oli niin sanotussa sokeassa kulmassa ja en vain nähnyt häntä peileistäni. Osuimme seuraavan mutkan sisääntulossa yhteen. Minä jäin siihen, Isac pääsi pari kierrosta pidemmälle, Lappanen harmittelee.

Sarjan avausviikonlopun kolmea kisastarttia hallitsivat italialaisen Prema Powerteamin kuljettajat.

– Premat menivät menojaan. He olivat omaa luokkaansa. Se ei ollut mikään yllätys, mutta sen sijaan se oli, että miten paljon me testeihin verrattuna täällä heille jäimme. Säädimme autoihimme viimeiseen starttiin sellaiset säädöt, jotka oletimme Premalla olevan, mutta niiden vaikutus vauhtiimme jäi kolarin takia näkemättä. Seuraavassa kisassa sitten uusi yritys, Lappalainen totesi.

FIA F3 Regional -sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan 3.-5. toukokuuta Vallelungan moottoriradalla Italiassa. Ennen sitä KIC Motorsport ajaa testiä Vallelungan ja Imolan moottoriradoilla Italiassa. F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Tuloksia FIA F3 Regional, Paul Ricard, Ranska:

Lähtö 1/24

 1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:27,211
 1. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport + 23,136
 2. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 23,344

 Lähtö 2/24:

 1. Enzo Fittipaldi (BRA) Prema Powerteam 30:28,193
 1. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport +13,376
 2. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 32,604

Lähtö 3/24:

 1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:22,713

Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport – keskeytys

Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport – keskeytys

Pistetilanne kuljettajat 3/24 osakilpailua:

 1. Frederik Vesti (DEN) 68
 1. Isac Blomqvist (SWE) 18
 2. Konsta Lappanen (FIN) 12

Pistetilanne tallit 3/24 osakilpailua:

 1. Prema Powerteam 129
 2. DR Formula 56
 3. US Racing 27
 4. KIC Motorsport 24
 5. Van Amersfoort Racing 16
 6. Scorace Team 11

Teksti: Marko Mäkinen / Konsta Lappalaisen tiedotus / KIC Motorsport
Kuva: ACI Sport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo