Rata-ajo 14.07.2019

Lappalainen ajoi F3-sarjan EM-podiumille Itävallassa

Konsta Lappalainen ylsi F3-sarjan EM-podiumille Itävallassa. Kuva: ACI Sport

Suomalaisen KIC Motorsportin Konsta Lappalainen, 17, ylsi ensimmäisenä suomalaiskuljettajana palkintopallille formuloiden F3 Regional-sarjan Euroopan mestaruussarjan osakilpailussa Itävallassa. Sateen kastelemalla Red Bull Ringillä moottoriradalla Lappalainen ajoi viikonlopun toisessa lähdössä hienosti kolmanneksi.

F3-luokan EM-sarjan suomalainen tulokastiimi kohentaa suorituskykyään kilpailu kilpailulta. Tallin autoilla ajettiin viikonlopun jokaisessa startissa EM-pisteille.

– Kohtuullinen viikonloppu meiltä. Treeneissä meillä oli hyvin vauhtia, mutta huonompi jakso osui aika-ajoon ja viikonlopun ensimmäiseen kilpailuun. Toisesta kisasta eteenpäin vauhtimme taas parani koko ajan.

KIC Motorsport on jo aiemmin osoittanut vauhtinsa sadekelillä ja niin tälläkin kertaa. Konsta Lappalainen ajoi sateen kastelemalla radalla viikonlopun toisen lähdön kolmanneksi ja ylsi ensimmäisenä suomalaiskuljettajana uudessa sarjassa palkintopallille.

– Toinen startti ajettiin märällä radalla. Välillä rata ehätti hieman kuivua ennen kun vettä satoi taas lisää. Kisa on tapahtumarikas. Moni teki lukkojarrutuksia ja ajautui radalta ulos. Taisin ensimmäisen kierroksen aikana nousta kymppisijan ulkopuolelta kuudenneksi.

– Meillä oli sateessa hyvä kyyti heti lähdöstä alkaen. Olin kilpailun lopussa jo toisena kun turva-auto kutsuttiin radalle ja pakka oli niin sanotusti kasassa. Turva-auton poistuttua kisan viimeisellä kierroksella Schumi (Ralf Schumacherin poika David) pääsi kuittaamaan ja putosin kolmanneksi.

– Hyvä tulos kaiken kaikkiaan, ja meillä on suunta koko ajan parempaan päin. Kun luottaa autoonsa niin tulostakin tulee, Lappalainen muistuttaa.

Viikonlopun kolmanteen ja viimeiseen starttiin tiimi kokeili Lappalaisen autoon normaaleista säädöistä poikkeavia säätöjä.

– Ne eivät tällä kertaa toimineet odotetulla tavalla. Mutta saimme taas lisää tietoa ja ymmärrystä autostamme. Yhdeksäs sija oli siihen nähden ihan ok tulos, Lappalainen summaa.

FIA F3 Regional -sarja jää lähes puolentoista kuukauden mittaiselle kesätauolle. Sarjan seuraavat EM-osakilpailut ajetaan elo-syyskuun vaihteessa Imolassa Italiassa, jossa viikonlopun ohjelmassa on poikkeuksellisesti neljä mestaruusosakilpailua. F3 Regional EM-sarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Konsta Lappalainen. Kuva: ACI Sport

Tuloksia: FIA F3 Regional, Red Bull Ring, Itävalta:

Lähtö 1:

 1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:04,532

 1. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport + 7,099
 2. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 13,101

Lähtö 2:

 1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:31,230
 2. David Schumacher (GER) US Racing + 1,401
 3. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 1,981

Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport – keskeytys kierros 15

Lähtö 3:

 1. Igor Fraga (BRA) DR Formula 32:15,313

 1. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport + 2,702
 2. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 3,467

Pistetilanne kuljettajat 11/24 osakilpailua:

 1. Frederik Vesti (DEN) 243

 1. Isac Blomqvist (SWE) 42
 2. Konsta Lappalainen (FIN) 33

Pistetilanne tallit 11/24 osakilpailua:

 1. Prema Powerteam (ITA) 434

 1. KIC Motorsport (FIN) 75

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo