Ralli 16.07.2016

Lapilla onnistunut testikisa Autoglym Rallissa

Autoglym Ralli päättyi Esapekka Lapin ylivoimaiseen voittoon. Kuva: Jarno Saari

Kangasalan ja Pälkäneen hienoilla ja nopeilla sorateillä lauantaina ajettu testiralli oli menestys eräille, mutta vaikea pala muutamille. Autoglym Ralli päättyi lopulta Esapekka Lapin ylivoimaiseen voittoon.

Ralliammattilaisuutta ja WRC-sopimusta ensi kaudelle kärkkyvä Lappi joutui avauspätkällä Sahalahdella taipumaan neljällä sekunnilla Skoda-merkkikaveri Teemu Suniselle.

Odotettu kaksinkamppailu päättyi harmillisesti jo toisella erikoiskokeella, kun Suninen teki jarrutuksessa virheen ja linja valui leveäksi. Tuloksena rengasrikko sekä teknisiä murheita, jonka seurauksena Sunisen kilpailu päättyi keskeytykseen.

Tämän jälkeen Lapilla ei ollut varteenotettavia haastajia, ja lopulta toiseksi sijoittunut Kim Niemi taipui voittovauhdille kolme minuuttia.

-Ajoimme kisan testin kannalta ja muutimme säätöjä joka huollossa. Ehkä tärkein anti tässä kisassa oli kuitenkin se, että pääsin ajamaan näillä hienoilla teillä, jotka vastaavat kahden viikon kuluttua ajettavan Jyväskylän MM-rallin olosuhteita, vauhteja ja vaativuutta, Lappi kiitteli.

Rallin nopein kaksivetoisen kuljettaja oli kokenut Marko Mänty, joka sijoittui peräti neljänneksi yleiskilpailussa. Mänty nappasi komean päänahan, kun hän onnistui pitämään 0,5 sekunnilla takanaan norjalaislupauksen Ole Christian Veibyn.

Luokkavoittoon pienemmässä kaksivetoluokassa ajoi Max Vatanen, joka suoritti myös onnistuneen testin ennen tulevaa MM-rallia.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli