Rata-ajo 11.05.2019

Lamborghini Super Trofeo EM-sarja käynnistyi suomalaisittain kolmossijalla – Mikko Eskelinen ja Jake Rattenbury jäivät voitosta vain neljä sekuntia

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen avasi taistelun Euroopanmestaruudesta upeasti palkintokorokesijoituksella. Kuva: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Kansainvälinen Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarja polkaistiin käyntiin Englannin Silverstonen perinteikkäällä Formula-1 radalla.

Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen yhdessä brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa uljaasti taisteli koko kilpailun keston eli 50 minuutin ajan jääden luokkavoitosta lopulta 4,125 sekuntia ja kakkossijasta 0,209 sekuntia.

Eskelinen lähti matkaan yleiskilpailun seitsemänneltä sijalta ja AM-luokan paalupaikalta. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari suoritui mallikkaasti aina osuutensa puoliväliin saakka, jossa kuitenkin, kiihkeän kilvanajon aikana, joutui pahimpien kanssakilpailijoidensa pussittamaksi ja näin johtopaikka vaihtui kolmanteen sijaan. Kilpailun puolivälin kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaveri Jake Rattenbury myös teki kaikkensa, mutta ei onnistunut ohittamaan voittoon ajanutta ranskalaista Nicolas Gomaria eikä kakkossijan napannutta italialaista Raffaele Giannonia.

Kolmossija oli silti erinomainen kilpailukauden avaus ja lupaus tasaisita voittokamppailuista myös tulevaisuudessa.

– Tosissaan sai alusta lähtien ajaa ja taistelu kärkisijoista oli sen mukaista. Kaikkeni tein kärkisijaa puolustaessa, mutta kun jouduin PRO-luokan autokunnan pussittamaksi, niin siinä pääsi niin Gomar kuin Giannoni myös ohitse. Sitten vain yritin seurata heitä ja siinä mielestäni onnistuin hyvin.

– Kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaverini Jake Rattenbury myös yritti kaikkensa, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja meidän oli tyydyttävä kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin. Kilvanajon laadusta kertoo hyvin se, että kilpailun viimeisellä kierroksella Giannoni hieman kyseenalaisin keinoin puolusti kakkossijaa ja auton kylki näyttää siltä, että autolla olisi ajettu rallicrossia, Eskelinen kertoo.

– Tämä kilpailu vahvisti sen, että tänä vuonna meillä on mahdollisuus ajaa euroopanmestaruudesta ja kaikki seuraavat osakilpailut tulevat olemaan samanlaista jännitysnäytelmää. Vauhtia meillä on vielä reservissä ja huomenna niitä valjastetaan käyttöön kun Silverstonen toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 13.10. Koitetaan tuoda äitienpäiväksi kotiin muutakin kuin punaisia ruusuja, Eskelinen hymyilee.

Silverstonen avausosakilpailun yleiskilpailun voittoon ajoi britit Jack Bartholomew ja Stuart Middleton. Eskelisen ja Rattenburyn belgialaiset tiimikaverit, Anthony Lambert ja Niels Lagrange joutuivat keskeyttämään kilpailun tekniseen vikaan.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Silverstonen #1 osakilpailu, AM-luokka, top-5:

  1. Nicolas Gomar (FRA), 23 kierrosta
  2. Raffaele Giannoni (ITA), +4,009sek
  3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +4,215sek
  4. JM Littman (GBR) & Grzegorz Moczulski (POL), +27,831sek
  5. Oliver Freymuth (DEU), +28,251sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 1/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:

  1. Nicolas Gomar (FRA), 15 pistettä
  2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 12 pistettä
  3. Raffaele Giannoni (ITA), 12 pistettä
  4. JM Littman (GBR) & Grezegorz Mozulski (POL), 8 pistettä
  5. Oliver Freymuth (DEU), 6 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus
Kuva: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo