Road Racing 15.10.2016

Lajiryhmän muoto ja koostumus uusiksi

Ratalajit oli yksi Moottoriliiton lajiryhmistä, joihin haettiin syyskuussa uusia jäseniä. Moottoriliiton hallituksen päätöksellä ratalajien lajipäälliköksi nimitettiin Tomi Reima. Reima omaa vahvan speedwaytaustan SM-mitaleita ja kansainvälisiä edustustehtäviä myöden, mutta on itse asiassa kilpaillut Suomessa myös jääspeedwayssa ja maaradalla. Pian nimityksen jälkeen alkoi Reima myös kerätä ympärilleen uutta lajiryhmää.

Näin Reima kertoo ajatuksistaan ja suunnitelmistaan: ”Siitä on jo monta vuotta aikaa, kun toimitsijakurssilla kuulin mahdollisesta uudenlaisesta tavasta hoitaa lajiryhmätoiminta. Olen miettinyt sitä siitä asti, ja kun oma ajoura ratalajeissa on nyt nähty ja lajipäällikkyys tuli avoimeksi, päätin yrittää päästä mukaan. Varsinaisessa lajiryhmässä on nyt mukana vain kaksi jäsentä minun lisäkseni ja me muodostamme varsinaisen lajiryhmän. Sen lisäksi on tällä hetkellä kymmenkunta eri alan omaa erikoisosaajaa, jotka hoitavat oman ruutunsa lajiryhmän alaisuudessa ja opastuksella.”

Uuden lajiryhmän kasaaminen ei ole ollut helppoa, Reima jatkaa: ”Aiemman ryhmän jäsenistä osa ei ollut enää käytettävissä. Aikomuksena oli tehdä neljän jäsenen lajiryhmä, mutta yhden kieltäytymisen johdosta lähdemme liikkeelle nyt kolmella varsinaisella jäsenellä. Se tietysti vähän harmittaa, että kaikkia haluamiani henkilöitä en ole saanut tässä vaiheessa mukaan. Mutta tässä otetaan ensi askeleita ja tilanne elää vielä varmasti pitkälle kevääseen.”

Ratalajien uusi lajiryhmä on kokoonpanoltaan seuraava: Tomi Reima (lajipäällikkö), Mika Laukkanen (lajiryhmän jäsen), Petteri Pohjola (lajiryhmän jäsen). Lisäksi lajiryhmän alaisuudessa toimivat seuraavat henkilöt: Jyri Palomäki (lajivalmentaja speedway ja 250cc speedway), Miia-Maria Vepsäläinen (lajivastaava mini- ja microspeedway), Juha Hautamäki (lajivalmentaja minispeedway), Janne Vilponen (lajivastaava jääspeedway), Petteri Pohjola (speedwayn sarjavalvonta, sääntö- ja kalenteriasiat), Mika Laukkanen (toimitsijakoulutus ja ratalajien tuomaritoiminta, sääntöasiat), Petri Hautala ja Juha Mäkelä (fyysinen valmennus) ja Matias Hirsimäki (tiedotusvastaava).

Toistaiseksi ilman vastaavaa henkilöä olevat lajit ovat maarata ja flat track. Myös kerhotoiminnan kehittämiseen haetaan innokasta johtohahmoa. Asiasta kiinnostuneet henkilöt voivat ottaa yhteyttä suoraan Tomi Reimaan esimerkiksi sähköpostilla. Osoite on treima(at)gmail.com.

Teksti: Ratalajiryhmä/SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing