Snowcross 05.08.2016

Lajin huiput Sodankylän Watercrossiin

Aki Pesonen. Kuva: Eija Oksanen

Tulevana lauantaina ajetaan Sodankylän Kitisenjoella Watercrossin Suomen Cupin toinen osakilpailu, johon osallistuu paitsi ennätysmäärä kuljettajia myös lajin huiput.

Tänä vuonna Sodankylän Watercross-kilpailussa nähdään ennätysmäärää osanottajia, kun seitsemään eri luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 58  kuljettajaa Suomesta ja Norjasta. Watercross Sodankylä houkuttelee paikalle lajin huiput, kun Suomen Cup -luokassa lajin kaksinkertainen epävirallinen Euroopanmestari Morten Blien haastaa hallitsevan mestarin, järjestävää seuraa Sodankylän Moottorikerhoa edustavan Olli Maggan, joka oli estynyt osallistumasta kaksi viikkoa sitten Enontekiöllä ajettuun kauden avaukseen.

Tällä hetkellä Suomen Cupin pistejohdossa on Enontekiöllä voiton vienyt Ylä-Lapin Moottorikerhon Aki Pesonen. Hän jätti taakseen Cupin avauksessa Norjan miehet Joachim Olsenin ja Isac Adrianin. Suomen Cup pitää sisällään kolme osakilpailua.

Mukana Sodankylän koitoksessa ovat myös harrasteluokat niin kiihdytyksessä kuin crossissakin, mitkä tarjoavat lajista kiinnostuneille matalan kynnyksen osallistumiseen. Harrasteluokan kuljettajien edesottamukset tarjoavat myös kontrastia vetomiesten ja harrastelijoiden väliseen tasoeroon, niin kaluston kuin ajosuoritustenkin puolesta.

Watercross-luokkien kova taso vaatii myös järjestelyiden kehittymistä, ja tänä vuonna crossiluokissa aika-ajot mitataan elektronisella ajanottolaitteistolla. Kiihdytysluokat ajetaan kokonaisuudessaan mies miestä vastaan, kuten myös Watercross-luokkien pudotusajot sekä finaalit.

Sodankylän Moottorikerho haluaa toivottaa kaikki moottoriurheilusta sekä näyttävistä yleisötapahtumista kiinnostuneet viettämään vauhdikasta kesäpäivää Nilimellan rantaan!

Luokat
Watercross: Open
Watercross: Harraste
Watercross: alle 600
Kiihdytys: Unlimited
Kiihdytys: Harraste
Kiihdytys: alle 800
Kiihdytys: alle 600

Kisojen tulokset reaaliaikaisena osoitteesta www.sodmk.com
Osallistujalista

Lisätietoa: www.facebook.com/Sodankylan-Moottorikerho-ry

sodwater16_NETTIVERSIO900px_korj

Teksti: Sami Hoppula

Aki Pesonen voittoon Watercrossin Suomen Cupin kauden avauksessa

Watercrossin Suomen Cup -kausi starttaa –  ”Tänä päivänä järviin uppoaa enää noin 10-15 kelkkaa per kilpailu”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta