Road Racing 10.10.2017

Lahti uransa ensimmäisestä BSB-voitosta: ”Tuntui tosi hyvältä!”

Voittajan tuuletus! Eemeli Lahden ensimmäinen BSB-sarjan voitto antoi odotuttaa itseään. Kuva: Eemeli Lahden Tiedotus

21-vuotias Eemeli Lahti on helpottunut nuorukainen. Reipas viikko sitten ajettu Assenin osakilpailu toi tullessaan sen, mihin hän on jo pitkään tähdännyt: ratamoottoripyöräilyn British Superbike -sarjan Supersport-luokan ensimmäisen voiton.

Kun Eemeli Lahti ylitti maalilinjan sunnuntaina 1. lokakuuta Hollannin Assenissa, tuntui hänestä kuin iso taakka olisi pudotettu harteilta. Hän oli saavuttanut pitkäaikaisen unelmansa ja voittanut BSB Supersport -sarjan osakilpailun.

– Se tuntui kyllä tosi hyvältä! Jo kauden alussa laskeskelin, että sieltä pitää se voitto kairata tai muuten sen todennäköisyydet on paljon pienemmät. Vähän meinasi jo usko siihen loppuakin viikonlopun aikana, kun omat virheet ja sade taas yrittivät sotkea pakkaa. Mutta sitä paremmalta se sitten jälkeenpäin tuntui! Lahti fiilistelee.

Eemeli Lahti näyttää Assenin maaliviivan jälkeen kuka on numero yksi. Kuva: Eemeli Lahden Tiedotus

777RR HRP Suzukin väreissä kisaavan nuorukaisen debyyttikausi kovatasoisessa sarjassa on ollut erittäin haastava. Kuudesta ajetusta kisaviikonlopusta on neljä ollut hänelle täysin uusilla radoilla, jotka lisäksi poikkeavat melkoisesti radoista, joihin hän on EM-sarjassa tottunut.

– Sitten vielä tämä Britannian sää on ollut kyllä aika isossa roolissa. Ihan perhanasti tullut vettä ja tosi harvoin päässyt täysin kuivalla radalla ajamaan. Aina tuntui, että vähintään joku kohta radasta on märkä.

Positiivisena yllätyksenä puolestaan sarjassa on tullut katsojien into ja kunnioitus ajajia kohteen. Suomalaisnuorukainenkin on tuntenut ajoittain olevansa ison maailman tähti.

– Nimikirjotuksia joutuu paljon jakelemaan ja ihmiset on muutenkin tosi tosi kiinnostuneita ja innoissaan. Ja onhan siellä katsojiakin monia kymmeniä tuhansia per kisa!

777RR HRP Suzuki -tiimissä kisaavan Lahden menestys on saanut myös muita tiimejä kyselemään suomalaisnuorukaisen perään. Kuva: Eemeli Lahden Tiedotus

Vielä ei kuitenkaan Lahdesta kotoisin oleva nuorukainen ole aivan sillä tasolla, että voisi keskittyä täysillä kisaamiseen. Hän työskentelee tällä hetkellä sponsorillaan Lahden lattia- ja seinäpäällystyksellä. Kaikki ylimenevä aika kuluu treenaamiseen ja kisoihin valmistautumiseen.

– Kyllä multa on onnistunut työn ja kilpailemisen yhteen sovittaminen tosi hyvin, siitä iso iso kiitos LLSP:n Vesa Kinnuselle ja Mikko Heikkilälle. He ovat olleet mukana mun hommassa koko urani ajan ja ovat tosi ymmärtäväisiä.

Lahti ei ole vielä tehnyt päätöksiä ensi vuodelle, mutta tarjouksia ajopaikoista on pikkuhiljaa alkanut jo tulla.

– Vielä ei tosin olla tarpeeksi viisaita tekemään mitään päätöksiä, vaan odotetaan vielä vähän pidemmälle syksyyn ennen kuin päätökset tehdään.

BSB-sarjan seuraava osakilpailu, kauden finaali ajetaan tulevana viikonloppuna 13.-15. lokakuuta Brands Hatchin radalla Iso-Britanniassa. Lahti on osallistunut 11 ajetusta osakilpailusta kuuteen ja on sarjassa yhdeksäntenä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Eemeli Lahti voittoon Assenissa

Lahti kaatui sateisessa Silverstonessa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing