Road Racing 23.07.2017

Lahti toistamiseen pisteille Brands Hatchissa

Eemeli Lahti Kuva: Nita Korhonen

Eemeli Lahti ajoi sunnuntaina Brands Hatchissa toistamiseen pisteille British Supersport -luokassa.

Hyvin sujuneen lauantain kilpailun jälkeen Eemeli Lahti lähti hakemaan hyvää suoritusta myös sunnuntain täyspitkästä British Supersport -luokan kilpailusta. Lauantain kilpailu ajettiin märällä, ja sunnuntainakin lähtöä lykättiin sateenuhan vuoksi, mutta sadekelin renkaita ei kuitenkaan tänään tarvittu.

Sunnuntain 18 kierroksen kilpailuun 13. ruudusta startannut Lahti nousi kilpailun alussa puolenkymmentä sijaa, mutta nuorukaista pitkään vaivannut flunssa toi ajamiseen pian merkittävästi lisää vaikeusastetta.

– Kaksi ensimmäistä kierrosta meni hyvin, mutta sitten voimat vain hupenivat. Limaa nousi kurkusta suuhun ja kun vielä vatsakin kramppasi, ei sijoituksista taisteleminen enää onnistunut, manasi Lahti pettyneenä.

Vaikeuksista huolimatta Lahti ehti maaliin yhdentenätoista ja nappasi tililleen viisi sarjapistettä.

777RR HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula piti tulosta kaikki seikat huomioiden tyydyttävänä.

– Kaiken kaikkiaan viikonloppu sujui hyvin ja mikä tärkeintä, koko ajan tapahtui kehitystä. Brands Hatchin rata on todella vaikea oppia ja on muistettava, että Eme oli täällä ensimmäistä kertaa. Silti emme tänään olleet kierrosajoissa enää kuin noin sekunnin päässä kärkikuskien vauhdeista, Hannula totesi.

Seuraavaksi Lahti nähdään viivalla 4.-6. elokuuta, kun vuorossa on BSB-sarjan Thruxtonin kilpailuviikonloppu.

Teksti: HRP Suzuki/tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing