Ralli 14.02.2017

Lahti Historic Rally muutosten äärellä

Lahti Historic Rallyssa nähdään myös kansainvälistä väriä. Tässä Team Bassanoa edustaneet Giuliano Calzolari ja Silvio Stefanelli sekä San Marinon lippu.

Vuodesta 2002 alkaen Lahdessa Poppoo Teamin järjestämänä ajettu Lahti Historic Rally on historiansa suurimpien muutosten äärellä. Samalla kun suomalainen ralliosaaminen niin kuljettaja- kuin tiimipuolellakin on kovassa nosteessa, on maamme taloustilanne kuitenkin edelleen huono. Monille kilpailunjärjestäjille ympäri maan tämä näyttäytyy sekä pienenevinä osanottajamäärinä, että alati vähenevinä vapaaehtoisten kilpailuntekijöiden määränä.

Kilpailun jatkuvuuden turvaamiseksi Suomessa on perustettu Lahti Historic Rally ry. Uusi yhdistys on kuuden eri seuran yhteistyökuvio jossa mukana ovat Poppoo Team, Päijät-Hämeen UA, Lahden UA, Lammin UA, Heinolan UA sekä Kouvolan Seudun Autourheilijat.

Lahti Historic Rally -kilpailu on ralliautoilun puolella Neste Rally Finlandin jälkeen maamme korkea-arvoisin kilpailu, EM-osakilpailu. Kilpailu kerääkin useita eri kansallisuuksia niin osanottajien kuin yleisönkin puolella. Yhteistyön tavoitteena on taata korkeatasoisen kilpailun säilyminen ja kehittyminen tulevaisuudessakin.

Vuosien varrella kilpailussa on ollut mukana hyvinkin nimekkäitä kuljettajia. Ensimmäisenä vuonna kilpailun voitti rallilegenda Hannu Mikkola kartturinaan kilpa-autojen rakentamisen legenda Aulis ”Ali” Haimakainen, autona Ford Escort RS1600. Nykykuljettajista Jari-Matti Latvala on kilpailussa ollut vakiokalustoa ja onpa Toyotalla tallikaverina ajava Juho Hänninenkin kilpailuun lisäluokkien puolella osallistunut. Nykyisellään aavikkoralleihin siirtynyt Mikko Hirvonen on myöskin kilpailussa ajanut.

Lahti Historic Rally -kilpailu järjestetään 20.-22.07.2017 viikkoa ennen Neste Rallya, ralliyleisölle on siis heinäkuussa rutkasti vauhdikasta tarjontaa.

Teksti: Jani Seppälä / Lahti Historic Rally ry. 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli