Cross Country 10.04.2017

Lähes 600 ajajaa cross country -avaukseen

Panssari CC 2016. Kuva: Marko Vihriä

Kotimaisen offroad-moottoripyöräilyn cross countryn kesäkauden avaukseen ilmoittautui määräaikaan mennessä lähes 600 ajajaa. SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu houkutteli 30 ilmoittautunutta.

Cross countryn vuoden ensimmäinen kesäkilpailu sekä Suomen mestaruussarjan avaus järjestetään Parolannummella lauantaina 22. huhtikuuta. Panssari CC VIII -kilpailun ilmoittautuminen päättyi sunnuntaina ja kaikki luokat huomioiden mukaan on lähdössä 587 ajajaa.

Suurin edustus on Hämeenlinnan Moottorikerholla, jonka väreissä päivään on lähdössä 63 kuljettajaa.

Eniten ilmoittautuneita on perinteiden tapaan harraste-luokassa, jonka listoille nimensä laittoi 253 ajajaa.

Suomen mestaruusluokkaan (A) ilmoittautui 30 kuljettajaa, jotka lähtevät kamppailemaan menestyksestä neliosaisessa Mobius SM Cross Country -sarjassa.

Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden, 40-vuotiaiden veteraanien ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -sarjat. Kansallisina, ei sarjamuotoisina luokkina mukana ovat nuoret, B, 60-vuotiaat veteraanit, classic ja harraste.

Panssari CC on tavallisesti osallistujamäärällä mitattuna vuoden suurin cross country -kilpailu, ja viime vuonna mukana oli 596 ajajaa.

Panssari CC VIII -kilpailun järjestävät Kangasalan Moottorikerho ja ISDE-tukiryhmä. Kilpailun ilmoittautumis- ja mainostuotot ohjataan kulujen jälkeen enduron Suomen-maajoukkueiden syksyiseen MM-kilpailumatkaan Ranskaan.

Mobius SM Cross Countryn yhteistyökumppaneita ovat Mobius, Bike & Boat World, Biolan, Blå Band, KTM, Mitas, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro, Racingbike Sidecar, TSMU Extreme Areena ja Wheel Factory.

Mobius SM Cross Country 2017
22.4. Parolannummi
1.7. Sipoo
19.8. Jämsä
21.10. Säkylä

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country