Ralli 28.01.2020

Lähes 130 autoa ilmoittautui Vaakuna-Ralliin

SM1-luokkaa johtava Teemu Asunmaa kauden avauskisassa Arctic Lapland Rallyssa. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun, Mikkelissä ajettavan SM Vaakuna-Rallin ilmoittautumisaika on päättynyt. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 127 autokuntaa.

Mukana ovat kaikki Ralli SM -sarjan ensimmäisen osakilpailun kärkikuljettajat. Näiden lisäksi mielenkiinto kohdistuu varmasti myös kolminkertaiseen Vaakuna-Rallin voittajaan Juha Saloon, jonka vieressä istuu uusi kartturi Mikko Markkula. Myös SM3-luokan kakkospaikalla oleva viime vuoden Suomen mestari Sami Pajari starttaa Vaakuna-Ralliin uusi kartturi Marko Salminen vierellään.

Mikkelissä ajetaan peräti kahden SM-sarjan pisteistä. Rallin Junioreiden SM-sarjan kauden avaukseen ilmoittautui 24 kilpailijaa.

Mielenkiintoisia nimiä löytyy myös arvosarjojen ulkopuolelta. Ehkä yllättävin näistä on rallicrossin MM-sarjasta tuttu latvialainen Reinis Nitiss.

Järjestävän seuran, Mikkelin Urheiluautoilijoiden, omia kuljettajia kisaan on ilmoittautunut viisi: Jari Lempiäinen, Janne Hakulinen, Arttu Peuha, Jani Ukkonen ja Arttu Mäkelä.

SM Vaakuna Rallin kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen oli erittäin tyytyväinen katsellessaan ilmoittautuneiden listaa.

– On hienoa huomata, ettei kisamme vetovoima ole vähentynyt yhden välivuoden jälkeen. Jännitimme viime metreille asti, voidaanko eteläsavolaisilla ralliteillä ajaa kisaa, mutta ilmojenhaltija oli meille onneksi suosiollinen ja päätimme ottaa hienoisen riskin. Tämä päätös näemmä miellytti kilpailijoita, ja teemmekin kaikkemme, jotta pystymme tarjoamaan heille mahdollisimman hyvän talvirallin, Jääskeläinen vakuuttaa.

Ilmoittautuneet

Vaakuna-Ralli Mikkeli ajetaan 7.-8. helmikuuta. Ilmoittautuminen päättyi maanantaina 27.1.2020 kello 21.

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli