ATV 20.09.2016

Ladyjen mönkkäriviikonloppu kasvattaa suosiotaan

Vaasassa Sulvan radalla vietettiin viime viikonloppuna 16.-18.9. jo viidettä kertaa ladyjen mönkkäriviikonloppua.

Viime lauantaina mönkkäriviikonloppuun osallistunut naisryhmä kokoontui Sulvan motocrossradalle, jossa kokeneempien oli mahdollisuus  hioa taitojaan ja aloittelijoiden tutustua mönkijöiden maailmaan. Alue oli varattu pelkästään ladyjen käyttöön koko päiväksi.

– Päivä sujui vauhdilla ajamisen, remontoimisen ja juoruamisen merkeissä, lähes jokaisella ladylla oli huoltomiehet mukana ja hekin pääsivät satunnaisesti nauttimaan ajamisesta. Nuorin kuski oli 5-vuotias ja yläikärajaa tapahtumassa ei tunneta, tapahtuman organisoija Susanna Lemström kertoo.
_dsc9444

Loppupäivästä jäjestettiin vielä halukkaille ladyille kaksi erää leikkimielistä kilpailua, joiden palkinnot sponsoroi Duell Finland. Ajojen jälkeen porukka suunnisti takaisin majoitukseen, jossa odotti lämpimät saunat sekä illanvietto, joka sujui viikinkipeijaisten merkeissä Sulvan kestikievarissa.

– Illan aikana ehdittiin kerrata päivän tapahtumia ja onnistumisia, joita moni lady päivän aikana sai ja myös niitä pieniä kohelluksia ja mustelmia, joilta tässä lajissa ei voi välttyä, Lemström naurahtaa.

Ladyjen mönkkäriviikonloppu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja Kiteellä. Tänä vuonna paikalliset Heidi Hannus miehensä Petteri Sjögrenin kanssa hoitivat hienosti järjestelyt ja puitteet, niin että päivä oli kerrassaan onnistunut.

– Idea tapahtumaan syntyi talvella 2012 ladyjen moottorikelkkaenduroporukassa ja tästä lähtien pieni porukka on kasvanut mukavasti. Joka vuosi ollaan porukalla äänestetty sopivaa paikkaa ja ajankohtaa niin, että mahdollisimman moni pääsisi mukaan. Tervetulleiksi ollaan toivotettu vanhan perusporukan lisäksi joka vuosi uusia naamoja ja toivottu mukaan myös täysin ensikertalaisia. Tänäkin vuonna yksi kelkkalady pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan tapahtumassa muiden opastuksella ajamista!
_dsc9013

Ensi vuonna ryhmän on tarkoitus taas kokoontua jossakin päin Suomea.

– Toivottavasti saadaan porukkaa taas liikkeelle ja mukaan! Pyrimme siihen, ettei ensi vuonna tapahtuma menisi päällekkäin QRF:n ajotapahtumien kanssa ja toivomme tietenkin että saataisiin myös QRF:n tapahtumiin enemmän naisia ajamaan. Meille on luvattu niihinkin tapahtumiin oma naisten luokka, jos vaan osallistujia saadaan tarpeeksi. Omalla tapahtumallamme haluamme toivottaa tervetulleeksi kaikki naiset ensi vuonna mukaan, vaikka vain ihmettelemään mitä tuo tuohu on, ja tietenkin pääsee kokeilemaan ajamista jos omaa laitetta ei vielä ole, Lemström kannustaa.

Teksti: Susanna Lemström
Kuvat: 
Janne Söderqvist

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV