Snowcross 22.01.2018

Laamavuori Snowcross -tiimille menestystä snowcrossin SM-avauksessa Seinäjoella

Laamavuori snowcross -tiimin kuljettajat Oskari Laamanen, Jere Tynkkynen ja Matti Reinikainen avasivat snowcrossin SM-kauden Seinäjoelta lauantaina. Kuva: Laamavuori Snowcross

Laamavuori Snowcross -tiimin kuljettajat edustivat koko vahvuudellaan lauantaina Seinäjoen snowcrossin SM-avauksessa. Oskari Laamanen osallistui juniorit 11-14 -luokkaan, Matti Reinikainen kisasi juniorit 14-16 -luokassa ja konkari Jere Tynkkynen pääluokassa. 

Juniorit 11-14 -luokassa Oskari Laamanen näytti hyviä otteita ensimmäisen erän alussa karatessaan lähdöstä kärkeen. Nuorukainen valitsi ulkolinjat, jotta sai riittävästi vauhtia hyppyihin, mutta huomasi kärkipaikan menettäessään, että lyhyellä radalla sisälinjat olivat nopeampia. Laamanen vaihtoi sisälinjoille, jonka seurauksena sattui pieni virhearviointi maalihyppyrille tullessa ja hän hyppäsi hypyn vastapattiin. Kovan tällin seurauksena häneltä lähti “ilmat pihalle” ja ajo meni luonnollisesti sekaisin Laamasen tippuessa joukon hännille. Toiseen erään lähtiessä hänen kroppa oli sen verran kipeä, että erästä käytiin hakemassa vain saatavilla olevat pisteet pois. Yhteispisteissä Laamanen oli kuuden kilpailijan joukossa viides.

Jere Tynkkynen luuli jo sijoittuvansa parhaaksi suomalaiseksi toisessa erässä, kunnes Mikko Osmo pääsi kuittaamaan ohi. Kuva: Teemu Kukkonen

Matti Reinikainen näytti hyviä otteita jo juniorit 14-16 -luokan aika-ajossa täräyttäen aika-ajon kakkoseksi vajaavaisella iskunvaimennuksella. Eriin Reinikaiselle vaihdettiin vähän jämerämpää vaimennusta alle. Hän oli startin jälkeen toinen, mutta nousi kärkeen jo kolmannella kierroksella ja ajoi reilun 11 sekunnin marginaalilla erän voittoon. Toisen erän startissa Reinikainen jäi kolmanneksi, mutta onnistui erän puolivälin tienoilla nousemaan toiseksi. Lähdöstä kärkeen ampaissut Miika Lammi pääsi karkaamaan erän voittoon 5 sekunnin marginaalilla Reinikaiseen. Toisen erän toinen sija riitti kuitenkin kokonaiskilpailun voittoon! Näin ollen Reinikainen lähtee pistejohdossa 16-17.2.2018 Torniossa ajettavaan kauden toiseen SM-kilpailuun.

Tiimin konkari Jere Tynkkynen oli ongelmissa pääluokan ensimmäisessä erässä. Hän sai osumaa ensimmäisessä kurvissa ja jäi porukan hännille. Pian tämän jälkeen hän hyppäsi ison hypyn vastapattiin ja särki ajolasit sekä kaasukahvan. Lopulta Tynkkynen vielä kaatui. Toisessa erässä hän taisteli pitkään kolmantena, mutta lopulta Mikko Osmo pääsi kuittaamaan ohi ja Tynkkysen oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Lisää Jere Tynkkysen kilpailun kulusta täältä.

Teksti: Laamavuori Snowcross Tiedotus

Snowcrossin SM-kauden avaus päättyi ruotsalaisjuhliin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross