Snowcross 18.02.2018

Laamavuori Snowcross -tiimillä haasteellinen, mutta menestyksekäs viikonloppu Torniossa

Jere Tynkkynen majailee Tornion osakilpailun jälkeen SM-pisteissä kolmannella sijalla. Kuva: Susanna Laitinen

Snowcrossin SM-sarja jatkui hienoissa puitteissa viikonloppuna Tornion Toranda Worldissa, jossa Laamavuori Snowcross Team edusti koko vahvuudellaan.

Jere Tynkkynen ajoi perjantaina itsensä suoraan Pro-luokan finaalin eturiviin, olleen oman ryhmänsä kolmas. Hyviä kierrosaikoja viikonlopun aikana kellottanut Tynkkynen ei onnistunut erissä aivan suunnitelmien mukaan, sillä hän kärsi huonoista starteista.

– Radalla oli käytännössä vain yksi nopea ajolinja, joten ohittaminen oli todella vaikeaa. Lähdöllä oli äärimmäisen suuri merkitys, mutta vaikealla radalla piti toisaalta pystyä ajamaan erät myös virheettömästi, Tynkkynen kertoi.

Ensimmäisen erän hyvän nousun jälkeen Tynkkynen kaatui isosti pyrkiessään podiumsijoille ruotsalaisen Sundvissonin takaa. Kaadossa meni kuitenkin paljon aikaa ja hänen oli tyydyttävä yhdeksänteen sijaan. Toinenkin erä alkoi takkuisesti, mutta mies pystyi nousemaan parhaimmillaan kolmanneksi. Hyvän loppukirin ottanut Karjalainen kuitenkin pääsi lopussa kuittaamaan hieman takkuisesta ajosta kärsineen Tynkkysen.

Yhdeksäs ja neljäs eräsija tarkoitti kuudetta sijaa yhteispisteissä. Tynkkynen oli yksi ennakkosuosikesta, joten hän ei luonnollisesti ole tyytyväinen viikonlopun saldoon.

– Positiivista tässä on kuitenkin se, että olen SM-pisteissä nyt kolmantena. Karjalainen ja Osmo on pienellä karkumatkalla pisteissä, mutta mitä vain voi vielä tapahtua, kun kausi jatkuu Tahkolla ja Himoksella, Tynkkynen päättää.

Oskari Laamanen ajoi haastavan tuntuisella radalla Juniorit 11-14 -luokan aika-ajon kolmanneksi nopeimman ajan. Nuorukainen lähtikin ensimmäiseen erään hyvällä fiiliksellä napaten lähdöstä kolmannen sijan. Laamanen pääsi kuitenkin jo ensimmäisen kierroksen puolivälissä takapattisuoralla nousemaan ensimmäiseksi jättäen Norjan Romsdalin peräänsä. Romsdal kuitenkin kuittasi toiseksi viimeisellä  kierroksella kärkipaikan takaisin haltuunsa Laamasen taistellassa kierroksella ohitettavien kanssa.

Toiseen erään Laamanen lähti hakemaan voittoa ja nappasinkin lähdöstä komean holeshotin. Toisella kierroksella sattui kurvissa pieni virhearvio ja norjalainen Romsdal kuittasi kärkipaikan ajaen toisenkin erän voittoon. Laamanen sai lopussa pidettyä kakkospaikan, joten kokonaisuudessaan voidaan puhua erittäin onnistuneesta viikonlopusta, etenkin kun huomioidaan kuinka huimaa kehitys on ollut.

Laamavuori Snowcross -tiimin kolmas kuljettaja Matti Reinikainen oli ensimmäisessä erässä toinen. Toisessa erässä Reinikainen taisteli kolmospaikasta, mutta joutui kelkan käyntihäiriöiden myötä tyytymään kuudenteen sijaan. Tämä kuitenkin riitti totaalin kolmanteen sijaan ja pitämään Reinikaisen pistejohdossa juniorit 14-16 -luokan SM-sarjassa.

Teksti: Laamavuori Snowcross Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross