Snowcross 17.05.2018

Laamavuori snowcross -tiimi tyytyväinen kauden toimintaansa

Jere Tynkkynen. Kuva: Taneli Niinimäki

Laamavuori snowcross -tiimin kausi venähti aina Toukokuun ensimmäiselle viikolle asti. Mennyttä kautta on ehditty jo hetki sulatella ja voidaankin todeta, että kausi oli ehdottomasti onnistunut. Viimeiseen reissuun lähdettiin koko tiimin voimin. Ohjelmassa oli kansallinen Ylläs Mayhem, sekä Levin EM-kilpailu.

Oskari Laamanen aloitti urakan Ylläksellä. Mukana oli juniorit 11-14 -luokan Suomen kärki, sekä nippu kovia norjalaisia kuskeja. Laamasen ajo sujui ilman suurempaa ylimääräistä ohjelmaa, mutta aivan totutunlaista rytmiä ei löytynyt päälle. Tuttujen kotimaisen kilpakumppaneiden kanssa käytiin kamppailua top 5 sijoituksista. Kokonaistuloksissa Laamanen oli Ylläksellä kuudes.

Kokonaisuutena Laamasen kausi oli erinomainen. Kulunut kausi oli Oskarin ensimmäinen kokonainen snowcross-kausi, eikä näin ollen kauteen lähdettäessä asetettu liian suuria odotuksia. Jo ensimmäisessä SM:ssä kuitenkin nähtiin että vauhti riittää kärkeen, kun vaan saadaan kaikki palaset kohdalleen. Laamanen nappasi muuan muassa Kokkolan ja Tahkon kisoista voitot. Myös koko luokan Suomen Cupin voitto oli todella lähellä. Mestaruushaaveet kaatui viimeiseen Himoksen SM osakilpailuun, jossa ensimmäisen erän kolaroinnin kautta mestaruus lipui Jesse Mattsonille Kemijärvelle. Toinen sija Suomen Cupissa ei kuitenkaan ole missään nimessä huono suoritus, se on jopa paljon parempi kuin mihin Oskarin taustajoukoissa uskallettiin ennen kautta varautua. Tiimillä on vielä mietittävää ensi kauteen, jotta Laamaselle saadaan riittävän hyvä kalusto ja muutenkin hyvät edellytykset voittoihin. Kalustopäivityksellä ja tiimin hyvällä tuella uskalletaan asettaa tavoitteeksi vain ja ainoastaan mestaruus.

Matti Reinikainen kokeili Ylläksellä ensimmäistä kertaa siipiään uudessa Pro-lite -luokassa, joka tulee olemaan juniorit 14-15 vuotiaiden SM hopeamitalistin kilpailuluokka kaudella 2019. Pro-lite on Suomen toiseksi kovatasoisin luokka, joten tavoitteet ensimmäisessä kilpailussa asetettiin maltillisiksi vaikka kehitys onkin ollut huimaa. Reinikainen raivasi hyvällä ja tasaisella ajollaan tiensä aina finaaliin saakka, johon kaikista 22 kuljettajasta mukaan pääsi vain 10 karsintaerissä parhaiten menestynyttä. Reinikainen ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan ajoi finaalissa mahtavasti viidennelle sijalle. Tähän tulokseen oli hienoa päättää kausi ja uran ensimmäinen pro-lite -kilpailu.

Syksyllä kauteen lähdettäessä Reinikainen lähti tavoittelemaan Junior 14-16 -luokan SM-mitalia. Tavoite tuntui kovalta, mutta sitä pidettiin silti realistisena. Sarjan neljästä osakilpailusta tuli hienosti kaksi osakilpailuvoittoa, mutta vastapainoksi kahdessa osakilpailussa oli tekniikkamurheita. Matinkin tapauksessa mestaruudesta taisteltiin aina kauden viimeiseen SM-erään saakka. Toisen erän keskeytyksen myötä mestaruus lipesi käsistä aivan kalkkiviivoilla. Kauden päätteeksi Reinikaisen kaulaan pujotettiin SM-hopeaa, joten kauden alussa asetettu tavoite täyttyi kirkkaasti.

Jere Tynkkysen osalta Ylläs Mayhem ei ollut vielä kauden päätös, vaan enemmänkin harjoittelua kauden päättävää EM-kilpailua varten. Ylläksellä mukana olivat myös Amerikan ammatilaiskentiltä palanneet Aki Pihlaja ja Viktor Herten, joten melkoisen nimekkäitä kirittäjiä oli matkassa.

– Jo aika-ajossa ajo alkoi suijumaan hyvin. Rata oli vaikea ja välillä joutui menemään vähän riskilläkin, mutta sen suuremmilta kolhuilta vältyttiin, Tynkkynen kertoi.

Tynkkynen piti aika-ajossa toiseksi kovinta kiirettä ja sai näin ollen hyvät lähtöpaikat eriin. Tynkkysen ensimmäinen erä ei alkanut kovinkaan mallikkaasti, sillä Tynkkynen jumiutui starttikolarissa kanssakilpailijan kanssa yhteen ja pääsi jatkamaan matkaa aivan viimeiseltä sijalta. Ajo sujui kuitenkin erinomaisesti ja Tynkkynen pystyi nousemaan aina neljännelle sijalle saakka.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan podiumsijoitusta, jotta myös kokonaiskilpailussa päästäisiin kolmen parhaan joukkoon.  Tynkkysen toisenkaan erän startti ei sujunut ihan oppikirjan mukaisesti, mutta ensimmäisten kierrosten aikana löytyi kohtuu hyvät asetelmat neljänneltä sijalta.

– Ajoin koko erän Keskiahon kanssa kilpaa kolmospaikasta, mutta onnekseni löysin erän loppuvaiheilla paremman rytmin haastavaan alamäkipattisuoraan ja pääsin Keskiahosta ohi.

Tynkkynen piti kolmannen sijansa maaliin asti ja pääsi juhlimaan yhteistulosten kolmatta sijaa.

– Päivän kolmossija maistuu tietysti makialle, varsinkin nyt kun saa olla tyytyväinen ajoon ja korkeammilla sijoilla olivat vain Pihlaja ja Herten, jotka ajavat Pohjois-Amerikassa ammatikseen.

Tynkkysen fiilis EM-kilpailua varten oli oikeinkin hyvä ja luottavainen. Tynkkynen joutui ajamaan EM-kisan totutusta poiketen treenikelkalla, sillä EM-kilpailu kuuluisi ajaa vakiokelkoilla. Tynkksen aika-ajo ei onnistunut, sillä hän ei saanut aika-ajossa yhtään hyvää kierrosta ruuhkaisan radan vuoksi.

– Pääsin valitsemaan lähtöpaikkaa vasta kymmenentenä, mutta sain kuitenkin ihan kelpo starttipaikan varsinkin ekaan erään.

Ensimmäinen erä alkoi huonosta startista huolimatta kohtalaisen hyvin, kun Tynkkynen oli parin ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäs.

– Sitten jouduin luopumaan laseista ja tällä kertaa ilman laseja ajamisesta ei tullut yhtään mitään. Rata oli suurimmaks osaksi niin yksilinjainen, että oli pakko ajaa suoraan kaverin perässä ja se on melkoisen vaikeeta ja tuskasta ilman laseja, kun lunta ja kaikkea siihen sekoittunutta maa-ainesta lentää kovalla paineella suoraan tupaan.

Tynkkynen ei ollut tyytyväinen ensimmäisen erän seitsemänteen sijaan.

– Tiesin, että pystyn parempaan ja lähdin voittamaan toista erää, sillä tietenki edelleen janoitsin EM-mitalia.

Toiseen erään Tynkkynen sai vielä huonomman startin ja pääsi jatkamaan matkaa 9. sijan paikkeilta.

– Jumiuduin melkein koko eräksi Sjogrenin perään kahdeksannelle sijalle. Sjogren valitsi hienosti parhaat linjat ja en vaan millään päässyt ohi, vaikka olin ihan imussa koko erän.

Erän lopussa Tynkkynen löysi hyvän rytmin erittäin erittäin haastavaan alamäkipattisuoraan ja pääsi juuri ennen maalia nousemaan kuudenneksi.

– Toinen erä oli ajollisesti paljon parempi, mutta tänään ei ollut kyllä yhtään onni myötä.

Kuudes sija ei tyydyttänyt Tynkkystä, sillä hän näkee että vauhdin olisi pitänyt riittää mitaleille. Joka tapauksessa myös Tynkkynen on tyytyväinen kauteen ja ennen kaikkea tapahtuneeseen kehitykseen.

– Ei tässä olla kehitytty pelkästään kuljettajana, vaan koko tiimi on mennyt jokaisella osa-alueella isosti eteenpäin.

Tynkkysen tavoin koko muu tiimi on tyytyväinen kauden toimintaan ja etenkin siihen miten paljon hyvää saatiin aikaiseksi, vaikka idea koko tiimistä heräsi vasta loppusyksystä. Laamavuori snowcross tulee kehittämään tiimitoimintaa isosti tuleville kausille. Heidän tarkoituksena on luoda näyttävä kokonaisuus, jossa kuljettajille pystytään luomaan mahdollisimman hyvät mahdollisuudet kehittyä ja keskittyä ajamiseen. Kaikki tiimin jäsenet ovat kiitollisia hienosta yhteistyöstä ja haluavatkin vielä näin kauden päätteeksi kiittää suuresti kaikkia yhteistyökumppaneita, kannustusjoukkoja ja muita taustavaikuttajia.

Teksti: Laamavuori snowcross

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross