Rata-ajo 01.09.2019

Laaksosen toinen startti Spassa päättyi rengasrikon myötä ratavalliin

Simo Laaksonen ajoi rajusti päin ratavallia Spassa. Kuva: Gareth Harford / LAT Images

MP Motorsportin Simo Laaksonen joutui keskeyttämään FIA F3 -sarjan Span toisen osakilpailun ajauduttuaan rengasrikon takia päin ratavallia. Kilpailun toisella kierroksella tapahtuneen rajun törmäyksen jälkeen Laaksonen vietiin ratasairaalaan, josta suomalaiskuljettaja kotiutettiin tarkastuksen jälkeen.

Laaksonen kertoo, että hänen vointinsa on ok.

– Satutin törmäyksessä hieman selkääni, mutta kaikki oli ihan ok. Takaa ajanut kaveri osui autoni takakulmaan, jonka seurauksena juuri ennen “bussipysäkkiä” täysillä ajettavassa vasemmassa mutkassa takarengas puhkesi, pito lähti takaa alta ja sitten mentiin täysillä päin ratavallia. Ei siinä ehtinyt tehdä mitään. Olin autossa matkustajana, Laaksonen toteaa.

– Ei tämä kausi meinaa nyt millään onnistua. Kaikki hakkaa vastaan niin hyvin kun vain voi. Autoni hajosi törmäyksessä. Muun muassa pohjalevy on palasina. Ensi viikon perjantaina pitäisi taas ajaa. Saa nähdä saammeko tähän hätään uutta autoa Monzaan vai mitä tapahtuu. Ensi viikolla olemme sen suhteen viisaampia, Laaksonen jatkoi.

FIA F3-sarja jatkuu jo viikon kuluttua Italian Monzassa, jossa aika-ajot ajetaan perjantaina klo 18:50 Suomen aikaa. Ensimmäinen kilpailustartti on vuorossa lauantaina klo 11:30 ja toinen sunnuntaina klo 10:30 Suomen aikaa.

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Spa-Francorcshamp, Belgia:

1. Marcus Armstrong (NZ) Prema Racing 42:03,504
2. Yuki Tsunoda (JP) Jenzer Motorsport + 4,515
3. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing + 5,616
….
Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport – keskeytys kierroksella 2

FIA F3 pistetilanne 12/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 152
2. Jehan Daruvala (IND) 129
3. Jüri Vips (EST) 122
….
2. Simo Laaksonen (FIN) 2

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo