Rata-ajo 23.06.2019

Laaksosen hurja nousu päättyi kolariin

Simo Laaksonen. Kuva: Joe Portlock / LAT Images

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen joutui keskeyttämään FIA F3 Paul Ricardin ensimmäisen osakilpailun viimeisellä kierroksella, kun yhdysvaltalaiskuljettaja Logan Sargeant keilasi suomalaiskuljettajan radalta.

Lähtöruudusta 20. kovaa nousua tehneen Laaksosen kilpailu oli kaksijakoinen. Laaksonen nousi kilpailun alussa jo kertaalleen sijalle 14 kunnes putosi takaisin sijalle 20. Kilpailun viimeisellä kolmanneksella marttilalainen nousi toistamiseen taistelemaan pistesijoista, mutta kolari viimeisellä kierroksella jätti Laaksosen radan varteen.

– Hän peitti sisälinjan ja lähdin ulkopuolelta ohitukseen. Kaveri teki lukkojarrutuksen ja ajoi suoraa kylkeeni. Osuman seurauksena autoni tukivarsi vääntyi, joten oli jäätävä radan varteen, Laaksonen kertasi viimeisen kierroksen tapahtumia.

– Kisan alku hyvä. Pääsin hyvin etenemään letkassa eteenpäin, mutta sitten jouduin yhden ohituksen jälkeen huonoon kierteeseen. Ajauduin radalta, renkaani olivat likaiset, rytmi katosi ja siinä muutama kaveri pääsi aika helposti ohitseni.

Kilpailun viimeisellä kolmanneksella Laaksonen ajoi parempaa vauhtia kuin yksikään kärkikuusikon kuljettajista. Parhaan kierrosaikansa marttilalainen kellotti kierroksella 16.

– Kun sain renkaani puhtaaksi ja pääsin takaisin hyvään rytmiin niin ajoni alkoi taas kulkemaan. Tänään autoni kisasäädöt onnistuivat hyvin. Vähän paremmalla tuurilla kahdeksas sija ja huomisen kisan paalupaikka olisi ollut mahdollinen, mutta minkäs teet.

Viikonlopun toiseen kilpailuun Laaksonen starttaa tämän päivän tavoin ruudusta 20.

– Perjantain aika-ajo menee osaksi piikkiini. En vain onnistunut rakentamaan hyvää kierrosta ja kun lopussa sain jonkinlaisen kierroksen taistelua niin ei se riittänyt mihinkään. Toki panokset olivat tämän päivän kisassa, mutta toivotaan että onnistumme myös huomenna rakentamaan autoomme hyvät kisasäädöt ja jos saan ajaa puhtaan kilpailun niin kyllä mulla on mahdollisuudet nousta kohti kympin kärkeä.

Viikonlopun toinen FIA F3 -kilpailu ajetaan Paul Ricardilla huomenna sunnuntaina alkaen klo 10:55 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo