Rata-ajo 10.04.2019

Laaksosen FIA F3-kauteen valmistautuminen etenee aikataulussa

Simo Laaksonen oli Barcelonan testien antiin tyytyväinen. Kuva: Malcolm Griffiths / LAT Images

Formula ykkösten uuden oheisluokan FIA F3-luokan kauteen valmistavia testejä on jatkettu eilen ja tänään Barcelonan moottoriradalla Espanjassa. Vaihtelevassa säässä ajetuissa testeissä MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen kiersi eilen Barcelonan moottorirataa kaikkiaan 81 kierrosta ja tänään 71 kierrosta.

Suomalaiskuljettajan MP Motorsport sai läpivietyä ennalta suunnitellut ohjelmat, joten Laaksonen oli testien kokonaisantiin tyytyväinen.

– Eilen iltapäivän alkuun satoi vettä aika tavalla ja myös tänään iltapäivän päätteeksi. Keskiviikkona tuli ajettua aika paljon sadekelin kierroksia. Tänään aamupäivällä rata kuivui ja kokeilimme muiden mukana aika-ajosäätöjä. Olimme yhdestoista kuusi kymmenystä kärjestä, mutta en ole omaan ajamiseeni täysin tyytyväinen.

– Testien nopein (Leonardo) Pulcini oli pari kymppää kaikkia muita edellä, mutta hänen jälkeensä koko muu paketti oli aika tasan. On meillä vielä tekemistä, että saamme kuskin ja automme sille alueelle, jolla se kuuluukin olla, Laaksonen muistutti.

FIA F3-testit jatkuvat ensi viikolla Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa, jonka jälkeen 30 uutta F3-autoa nähdään ensi kertaa tositoimissa 10.-12. toukokuuta Espanjan F1-osakilpailun yhteydessä Barcelonassa.

–  Saimme erinäisiä juttuja autossamme hyvin testattua ja vietyä suorituskykyämme eteenpäin ja oikeaan suuntaan. Mukaan viemisinämme on aika paljon uutta dataa ja näkemystä uudesta autostamme.

– Uusi F3-auto vaatii oman ajotyylinsä, ja itse pääsin autoni kanssa enemmän sinuiksi ja erityisesti saimme viimeiseksi testipäiväksi kohennettua suorituskykyämme selvästi. Eilen automme kanssa oli turhan paljon haasteita, mutta tänään saimme ratkaistua ongelmamme.

– Toivotaan, että Unkarissa saisimme tehtyä kaksi hyvää testipäivää emmekä kokisi kehitystyössä taka-askeleita. Siihen pyrimme, että kauden avauksessa pakettimme olisi heti niin sanotusti tontilla.

FIA F3-luokan kauteen valmistava viimeinen testijakso ajetaan viikon kuluttua pääsiäisviikon keskiviikkona ja torstaina Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa. Kauden ensimmäinen kilpailuviikonloppu on vuorossa formula ykkösten ensimmäisen Euroopassa ajettavan osakilpailun yhteydessä Barcelonassa 10.-12. päivä toukokuuta.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo