Ralli 19.02.2019

Laaksonen vauhdikkain, Räsänen jatkaa sarjakärjessä Rally Trophyssä

Jyri Räsänen jatkaa Rally Trophyn sarjakärjessä. Kuva: Kaj Lindberg / verxing.kuvat.fi.

SM O.K Auto-rallin yhteydessä viime viikonloppuna ajettiin myös Rally Trophyn pisteistä. Reitillä autot olivat vain lauantaipäivänä, mutta ek-kilometrejä kertyi viiden erikoiskokeen reitistä silti yli 90.

Kilpailuun lähdettiin Jyri Räsäsen johtaessa sarjaa.

Alusta asti tuli kilpailijoiden olla hereillä, sillä aloituspätkällä oli pituutta yli 26 kilometriä.

Pohja-aika kirjattiin Markus Latvaselle 3,3 sekunnin erolla Jere Paanaseen nähden. Kolmas oli Jani Laaksonen, neljäs Jyri Räsänen ja viides Roope Suomalainen. Sarjanelosen Teemu Varjon matkanteko päättyi erikoiskokeen jälkeen vetoakselimurheisiin.

Kauaa ei myöskään pohja-ajan ajaneen Latvasen kisa kestänyt, sillä matkan teko päättyy 11-kilometriselle kakkoserikoiskokeelle teknisiin murheisiin. Pohjat kakkosella menivät Pasi Laaksomaalle, joka hävisi liki minuutin ensimmäisellä erikoiskokeella hitaamman auton perässä. Eroa tuli 5,7 sekuntia Laaksoseen. Kolmas oli Paananen, neljäs Räsänen ja viides Henry Jäppinen.

Reilun 13-kilometrinen päivän kolmas erikoiskoe ei suurempia draamoja tarjonnut. Pohja-aika sujahti tällä kertaa Jani Laaksoselle 7,6 sekunnin erolla Jere Paanaseen nähden. Kolmas oli Laaksomaa, neljäs Suomalainen ja viides Räsänen.

Tauolle saavuttiin Jani Laaksosen johdolla, eroa vaivaiset 1,7 sekuntia Jere Paanaseen. Pasi Laaksomaa oli kolmantena jo liki minuutin perässä, neljäntenä Jyri Räsänen vain vajaan sekunnin Laaksomaasta ja viidentenä Suomalainen reilun 10 sekuntia Räsäsestä. Valitettavasti Paananen ei päässyt tauolta jatkamaan kilpailua, autossa oleva tekninen vika esti matkanteon.

Kisaa jatkettiin vajaan 15 kilometrin mittaisella pätkällä, jolla pohjat merkittiin Laaksomaalle vaivaisella 0,2 sekunnin erolla Laaksoseen nähden. Kolmas oli Sami Vepsä, neljäs Ville Aromaa ja viides Jyri Räsänen.

Päivä huipentui viimeiseen, yli 28-kilometriseen erikoiskokeeseen, jonne Laaksomaa veti pohja-ajan. Tällä kertaa eroa oli 23,6 sekuntia Laaksoseen. Kolmas oli Räsänen, neljäs Aarne Haarla ja viides Aromaa.

Takaa-ajosta huolimatta voitto meni Jani Laaksoselle 30,1 sekunnin erolla Pasi Laaksomaahan nähden. Kolmas oli Jyri Räsänen 46,8 sekuntia Laaksomaasta, neljäs Sami Vepsä 35,3 sekuntia Räsäsestä ja viides Aarne Haarla 19,9 sekuntia Vepsästä. Laaksonen ja Laaksomaa olivat samalla myös ainoat maaliintulijat yleisen 1400-luokassa. Junioreissa puolestaan ainoastaan Roope Suomalainen selviytyi maaliin asti.

V1600-luokissa junioreiden kolmen kärki oli Räsänen, Vepsä ja Haarla. Yleisen luokan kilpailijakato jatkuu yhä edelleen, sillä tällä kertaa ei lähtijöitä ollut.

V1600-luokan ollessa jälleen suurin luokka matkasi suurin pistepotti Jyri Räsäselle, joka vahvisti samalla sarjajohtoaan. Räsänen johtaa myös RSJM-sarjaa, sillä V1600-luokka on sielläkin suurin luokka. Neljänneksi luokassa tullut Peetu Viljamaa nousi Rally Trophyn sarjapisteissä toiseksi ja luokan seitsemäs Henry Jäppinen kolmanneksi sarjassa.

Sarjan talvikausi saatiin täten pakettiin ja kilvanajoon palataan seuraavan kerran toukokuussa SM Riihimäki -rallin merkeissä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta, www.1400trophy.fi
1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: Rally Trophy -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli