Rata-ajo 07.09.2019

Laaksonen toivoo sunnuntaille Monzaan sadetta

Simo Laaksonen ajoi lauantaina Monzassa sijalle 21. Kuva: LAT

MP Motorsportin Simo Laaksosen vaikeudet jatkuivat FIA F3-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Monzassa. Kauden toisessa osakilpailussa moottorivaihdon myötä vauhtinsa kadottanut suomalaiskuljettaja sijoittui viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa sijalle 21.

Lähtöruudusta 15 Monzan ensimmäiseen osakilpailuun startannut Laaksonen menetti mahdollisuutensa pisteille käytännössä kilpailun kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Monzan nopean radan suoraosuuksilla kanssakilpailijat ajoivat suomalaiskuljettajasta pikaisesti ohitse.

 – Kun takasiipi oli kiinni, ei minulla ollut mitään mahdollisuuksia. Autoja meni suoralla molemmilta puolilta ohi. Kun takasiiven sai avata niin pysyin hieman paremmin roikkumaan muiden mukana, mutta ei siiven avaamisesta huolimatta minulla ollut mitään mahdollisuuksia ohituksiin.

– Jos joku edessäni teki selkeän ajovirheen niin silloin pääsin letkassa nousemaan. Muutoin kisani oli porukan mukana ajamista, Laaksonen totesi pettyneenä kilpailun jälkeen.

Kuusi kierrosta ennen maalia Laaksonen ajoi kilpailussa sijalla 18.

– Pääsuoran päässä ensimmäinen mutka meni pitkäksi ja siinä viisi autoa pääsi ohitseni. Lopussa nousin pari sijaa, mutta vauhtini oli todella heikkoa. Sääennusteet ovat hieman lupailleet huomiselle vesisadetta, joka sopii minulle varsin hyvin. Nykyisellä voimayksiköllä kuivalla radalla ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta sateessa ratkaisuja tehdään enemmän ratin ja penkin välissä. Taas jos keli on kuiva niin huominenkin kisa menee terveisten ajeluksi. Toivotaan, että huomenna sataa, Laaksonen sanoo.

FIA F3-sarjan Monzan kilpailuviikonlopun toinen startti käynnistyy sunnuntaina klo 10:30 Suomen aikaa.

Teksti: Simo Laaksosen tiedotus, Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo