Formula 3 18.06.2019

Laaksonen povaa FIA F3-sarjan Ranskan osakilpailuista tasaista vääntöä

Simo Laaksonen on valmiina seuraavaan kisaansa, vaikka Paul Ricardin rata ei hänen suosikkeihin lukeudukaan. Kuva: Dom Romney / LAT Images / FIA F3 Championship.

FIA Formula 3 -luokan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan juhannuksena F1-osakilpailun yhteydessä Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa. Suomalaisen formulalupauksen Simo Laaksosen, 20, hollantilainen MP Motorsport -tiimi on tauon aikana rakentanut Laaksosen Barcelonassa melko pahoin kanssakilpailijan päälle ajon seurauksena vaurioituneen auton uudelleen ajokuntoon, joten kaikki on valmista tulevaan.

– Barcelonan avauksen jälkeen kuuden viikon mittainen tauko on nyt takana ja kausi varsinaisesti käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kun tästä eteenpäin ajetaan lähes jokaisena viikonloppuna kilpaa, olisi tärkeää, että homma lähtisi Ranskasta hyvin liikkeelle, Laaksonen toteaa.

– Viime vuonna ajoimme samalla tavalla neljän viikonlopun aikana kolme kilpailuviikonloppua ja siinä huomasi, että onnistumisien kannalta oli tärkeää se, miten kisaputki lähti liikkeelle.

Paul Ricardin moottorirata ei kuulu Laaksosen henkilökohtaisten suosikkiratojen joukkoon, mutta marttilalainen on valmis taistelemaan kärkisijoista.

– Ei se lempiratani ole, koska rata on sellainen asfalttikenttä, jossa ajovirheistä ei juuri joudu maksamaan. Se ei kuitenkaan ole mikään ongelma yltää Ranskassa hyviin suorituksiin. Barcelonaan verrattuna tulevalla radalla on kahden pitkän suoran ja kahden DRS-alueen ansiosta helpompi ohittaa.

FIA F3-sarjan ensimmäiset testit uusilla autoilla ajettiin maaliskuussa juuri Paul Ricardilla, joten jokaisella tiimillä on tietoa, josta rakentaa tulevaa viikonloppua.

– Uskon, että aikaerot eri kuljettajien kesken ovat todella vähäisiä ja kisat tasaväkisempiä. Sarjan tiimit ovat talvitestien sekä Barcelonasta saatujen kokemusten perusteella parantaneet suorituskykyään.

– Toki talvella ajoimme huomattavasti viileämmissä olosuhteissa, ja kun sääennuste nyt näyttää Etelä-Ranskan alueelle kuumaa keliä, ei tilanne sikäli ole ihan sama. Mikäli kuumuutta riittää, silloin myös renkaat kuluvat nopeammin. Paul Ricardilla renkaista huolehtiminen on kuitenkin helpompaa kuin Barcelonassa, Laaksonen vertaa.

Simo Laaksonen ennakoi edessä olevan tiukkaa kilpailua. Kuva: Dom Romney / LAT Images / FIA F3 Championship.

Kauden avauksessa Espanjassa Laaksonen ylsi aika-ajossa kuudenneksi ja pyrkii samaan Ranskassa.

– Tavoitteeni on ajaa tasaisesti kuuden joukkoon ja samaan pitää Ranskassa pystyä kuin Barcelonassa. Hyvä lähtöpaikka viikonlopun kisoihin on tärkeä asia, mutta tärkeintä olisi tietysti onnistua viikonlopun jokaisessa tapahtumassa, Laaksonen muistuttaa.

FIA F3 -luokan kauden toinen aika-ajo ajetaan Paul Ricardilla juhannusaattona perjantaina kello 18:50 Suomen aikaa. Viikonlopun kilpailut käynnistyvät lauantaina kello 11:30 ja sunnuntaina kello 10:55 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo