Rata-ajo 01.10.2017

Laaksonen nousi palkintopallille Monzassa

Simo Laaksonen ajoi Monzassa kolmanneksi. Kuva: Simo Laaksosen tiedotus

Campos Racingin Simo Laaksonen, 19, jatkoi hyviä otteitaan kansainvälisen Euroformula F3 Open -sarjan Monzan osakilpailussa Italiassa. Laaksonen nousi tämän päivän startissa palkintopallille, kun hän sijoittui kolmanneksi.

Ruudusta kolme kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja piti lähdössä paikkansa ja nousi ensimmäisen turva-autojakson jälkeen kilpailussa toiseksi. Laaksonen piti kakkossijansa aina kolmanneksi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin RP Motorsportin Jannes Fittje pääsi Laaksosen imuun, pudottaen suomalaiskuljettajan kolmanneksi.

Laaksonen oli myös tänään Campos Racingin nopein kuljettaja ja tulokaskuljettajien joukossa toinen. Sarjan yhteispisteissä suomalaiskuljettaja ajaa seitsemäntenä. Sarjan mestaruuden varmisti RP Motorsportin Harrison Scott, joka voitti Monzassa viikonlopun molemmat lähdöt.

– Scott (Harrison) meni kärjessä menojaan. Ennen toista turva-autojaksoa olin jo lähes viisi sekuntia karussa kolmannesta sijasta ennen kun turva-auto keräsi ryhmän uudelleen kasaan.

– Turva-auton poistuttua toiseksi noussut (Jannes) Fittje oikaisi radan ensimmäisen shikaanin ja sai tästä edun. Hän oli hetkessä perässäni ja meillä ei ollut RP-tiimin autojen suoravauhtiin mitään jakoa. He ajoivat lopulta kisassa kaksoisvoittoon, kun kärjessä ajanut Scott antoi lopussa vielä imuapua Fittjelle.

Laaksonen oli tyytyväinen palkintopallisijoitukseen ja siihen, että tiimi on löytänyt autoihinsa viimeisellä mahdollisella hetkellä lisävauhtia.

– Joka tapauksessa hyvä kisa taas meiltä. Olin tiimimme nopein kuljettaja, pystyimme ajamaan jokaisella jaksolla viiden nopeimman joukkoon, joten luottavaisin mielen lähden ajamaan kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Laaksonen sanoo, että uuden kilpailuinsinöörin palkkaaminen nosti Campos Racingin autojen suorituskyvyn uudelle tasolle.

– Automme on nyt siinä kunnossa, jossa sen olisi pitänyt olla heti kauden alusta alkaen. Auton suhteen meillä ei ollut Monzassa mitään ongelmia ja se näkyi myös tuloksissa. Kyytimme on hyvällä tasolla, joten hyvin fiiliksin matkaamme täältä Espanjaan, Laaksonen totesi.

Euroformula F3 Open -sarja siirtyy Italiasta seuraavaksi Espanjaan, jossa kilpaillaan kauden kaksi viimeistä osakilpailua. Ensimmäinen näistä ajetaan jo tulevana viikonloppuna Jerezissä.

Ruudusta kolme Monzan kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja piti lähdössä paikkansa ja nousi ensimmäisen turva-autojakson jälkeen kilpailussa toiseksi. Lopullinen sijoitus oli kolmas. Kuva: Simo Laaksosen tiedotus

Euroformula F3 Open, Monza, Italia:

Lähtö 2:

  1. Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 35:41,834
  2. Jannes Fittje (GER) RP Motorsport + 1,112
  3. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 1,685
  4. Alex Karkosik (POL) RP Motorsport + 9,175
  5. Ben Hingeley (GBR) Fortec + 9,682
  6. Nikita Troitsky (RUS) Drivex + 12,219

Pistetilanne 12/16 osakilpailua:

  1. Harrison Scott (GBR) 286
  2. Nikita Troitsky (RUS) 158
  3. Ameya Vaidyanathan (IND) 119

  1. Simo Laaksonen (FIN) Campos 72

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo