Rata-ajo 02.07.2017

Laaksonen jälleen kärkivauhdissa Hungaroringillä

Simo Laaksonen. Kuva: Fotospeedy

Campos Racingin Simo Laaksonen, 18, ylsi kauden parhaimpaan Euroformula F3 Open -viikonloppuun Unkarissa, kun marttilalainen ajoi Hungaroringin toisessa osakilpailussa neljänneksi. Tulokaskuljettajien joukossa Laaksonen oli päivän toiseksi nopein.

Ruudusta kuusi kilpailuun startannut Laaksonen nousi startissa neljänneksi, jonka jälkeen 17 kierroksen mittaisessa kilpailussa ei kärkikuusikon osalta ohituksia nähty.

– Peruskisa. Lähdön ja yhden turva-autotilanteen jälkeen kisa oli perässä ajelua. Virheitä ei tapahtunut ja ohi ei vain päässyt. Neljäs sija oli mielestäni vauhdillisesti meidän maksimi tänään.

Sunnuntain aika-ajoissa Laaksoselle jäi jossiteltavaa, sillä suomalaiskuljettajan autoon jouduttiin vaihtamaan ensimmäisen rengassarjan jälkeen jäähdytin.

– Meille tuli kiire radalle, ja en saanut renkaitani optimilämpöön aika-ajokierrokselle. Kuudes sija oli kuitenkin kohtuullinen tulos.

Hungaroringin viikonloppu oli Laaksosen F3-uran paras tähän asti. Campos Racing oli tehnyt kotiläksynsä hyvin, jonka tuloksena Laaksonen auton suorituskyky oli kohentunut merkittävästi.

– Olemme menossa tiimini kanssa oikeaan suuntaan. Edellinen kisa Ranskassa oli täysi katastrofi. Tiimi on sen jälkeen paiskinut kunnolla töitä ja olemme oikeassa suunnassa. Olen myös päässyt yhä paremmin F3-ajotyyliin sisälle ja saanut tärkeää kokemusta. Tästä on hyvä jatkaa.

Kansainvälinen Euroformula F3-sarja tavoitti Unkarissa kauden puolivälin krouvin ja sarja jäi kahden kuukauden mittaiselle kesätauolle. Kilpailut jatkuvat 2.-3. päivä syyskuuta Englannin Silverstonessa. Kahdeksan lähdön jälkeen Laaksonen ajaa sarjan yhteispisteissä sijalla seitsemän.

– Heinäkuun olen kesätöissä ja lepään hieman. Kevät oli kiireinen. Oli ylioppilaskirjoitukset, testiä ja kisoja. Työt alkavat jälleen elokuussa. Ajamme testiä ja todennäköisesti myös yhden testikisan ennen Silverstonea.

Tuloksia; Euroformula F3 Open, Hungaroring, Unkari:

Lähtö 2:

1. Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 33:06732
2. Nikita Troitskiy (RUS) Drivex + 1,139
3. Raoul Hyman (SAF) Campos + 7,839
4. Simo Laaksonen (FIN) Campos + 11,761

Pistetilanne 8/16 osakilpailua:

1. Harrison Scott (GBR) 179
2. Nikita Troitskiy (RUS) 111
3. Ameya Vaidyanathan (IND) 93

7. Simo Laaksonen (FIN) Campos 45

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo