Motocross 30.04.2018

Laaksonen ja Paalasmaa kaksoisvoittoon motocrossin ENKV-sarjassa Virossa

Suomen juniorikaksikolla oli syytä nostaa peukut ylös kilpailun jälkeen. Kuva: Samuel Paalasmaan tiedotus

7-vuotias Eeka Laaksonen sekä 8-vuotias Samuel Paalasmaa ajoivat sunnuntaina kauden ensimmäisen osakilpailun Viron ENKV-sarjassa. Kilpailumatka sujui parhaalla mahdollisella tavalla, kun Virossa päästiin juhlistamaan suomalaisten kaksoisvoittoa.

Eeka Laaksonen oli nopein 50cc-luokan aika-ajoissa ja toiseksi nopeimman ajan kellotti maanmies Samuel Paalasmaa. Pojat veivät kaksoisvoitot myös itse kisasta. Laaksonen voitti molemmat lähdöt ja Paalasmaa oli toinen.

– Tällä kertaa olin jo aamulla hereillä aika-ajoissakin ja nappasin nopeimman ajan. Ensimmäisessä startissa lähtö epäonnistui totaalisesti kun painoin vähän liikaa kaasua, ja lähtöalusta oli betonia joka oli kostea ja liukas. Crossi lähti vähän miten sattuu mutta onneks pysyin pystyssä. Siitä nopea nousu kärkeen ja voittajana ruutulipulle, summaili Laaksonen.

– Toinen startti oli parempi, mutta ennen erää ja koko erän ajan vettä tuli kaatamalla. Rata oli tosi liukas, yhdet pannut vedin kun etupää lähti alta. Pääsin nopeasti kuitenkin jatkamaan matkaa ja tokastakin erästä voittajana maaliin, Laaksonen riemuitsi.

7-vuotias Eeka Laaksonen lasketteli voittoon Virossa. Kuva: Eeka Laaksosen tiedotus

Kuljettajia oli yhteensä 24 Virosta, Venäjältä ja Suomesta. Viron sarja jatkuu lauantaina 5. toukokuuta Kuimetsan radalla.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Eeka Laaksosen tiedotus

7-vuotiaan Eeka Laaksosen blogi: ”Musta tulee vielä joku päivä motocrossin maailmanmestari”

Suomeen kaksoisvoitto Virosta, 7- ja 8-vuotiaat motocrossajajat jyräsivät

7-vuotias suomalainen voitti Viron motocross-sarjan “Suomalaisella sisulla voittoon”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross