Rata-ajo 25.04.2017

Laaksonen hyvän testivauhdin siivittämänä Euroformula F3 Open -avaukseen Portugaliin

Nuori suomalainen formulalupaus Simo Laaksonen, 18, aloittaa Euroformula F3 Open -sarjan tulevana viikonloppuna Portugalin Estorilista. Kuva: Campos Racing

F3-autojen kansainvälisen Euroformula Open -sarjan suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen, 18, aloittaa uransa ensimmäisen F3-kautensa tulevana viikonloppuna Estorilin moottoriradalla Portugalissa. Sarjan hallitsevan mestaritallin Campos Racingin F3-autoa ajavan Laaksosen valmistautuminen sarjaan on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

Sarjan virallisen Jerezissä ajetun testijakson ylioppilaskirjoitusten takia väliin jättänyt Laaksonen valmistautui kauden avaukseen ajamalla yhden testipäivän Valencian ja kaksi testipäivää Albaceten moottoriradoilla Espanjassa.

Suomalaisdebytantin vauhti molemmilla radoilla oli lupauksia herättävää. Albaceten radalla Laaksonen oli Campos Racingin nopein, kahtena muuna päivänä toiseksi nopein kuljettaja.

– Hyvät testit. Olen päässyt hyvin uuteen luokkaan sisälle. Olemme pystyneet säätämään autoni koko ajan paremmaksi ja olen saanut siitä yhä enemmän irti, joten luottavaisin mielin avausviikonloppuun starttaan.

– Testeissä ei ollut muuta vertailukohtaa kuin omat tallikaverini. Estorilissä vasta nähdään, missä me tiiminä vauhdillisesti menemme ja kuinka kilpailukykyisiä olemme, Laaksonen muistutti.

Jos on F3-auto Laaksoselle uusi tuttavuus niin sitä on myös sarjan avausviikonlopun näyttämö, Estorilin kuulu moottorirata Portugalissa. Suomalaiskuljettajan tiimi Campos Racing on kuitenkin kilpaillut Estorilin radalla F3-autolla jo usean vuoden ajan.

– Olen tutustunut rataan Foracerin simulaattorissa Turussa ja myös Campos Racingin omassa simulaattorissa Espanjassa. Radan muodot ja mutkat ovat siis minulle jo ennalta tuttuja, mutta vasta paikan päällä sitten nähdään, miten autoni radalle istuu. Tiimilläni on Estorilistä vuosien kokemus, joten uskon että autoni perussäädöt ovat jo valmiiksi melko hyvät.

Vaikka F3-sarja on Laaksoselle uusi tuttavuus niin marttilalaiskuljettaja ei aio kuvia kumarrella.

– Pärjäämään Portugaliin lähdetään. Uskon, että jos ja kun saamme autoni säädöt kohdilleen niin kärkikahinoissa ollaan, Laaksonen lupaa.

Euroformula F3 Open -sarjassa kilpaillaan viikonlopun aikana kaksi mestaruusosakilpailua. Torstaina ja perjantaina ajetaan harjoitukset, lauantaina ja sunnuntaina aika-ajot ja kilpailut niiden perään. Avausviikonlopun ensimmäinen F3-startti Estorilissä nähdään lauantaina klo 16.15 Suomen aikaa ja toinen sunnuntaina klo 14.15 Suomen aikaa. Sarjaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 16 mestaruusosakilpailua. Sarja päättyy lokakuun lopulla Barcelonan moottoriradalle Espanjaan.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo