Rata-ajo 08.05.2019

Laaksonen FIA F3 -kauden avauksesta Barcelonassa: “Ruuhkia odotettavissa”

Simo Laaksosen Formula 3 -kausi käynnistyy. Kuva: LAT Images / FIA F3 Championship.

Suomalainen formulalupaus Simo Laaksonen, 20, ajaa kaudella 2019 FIA Formula 3 -sarjaa hollantilaisen MP Motorsportin kuljettajana. Kausi käynnistyy ensi viikonloppuna.

Alkavalle kaudelle uudistuneen FIA Formula 3 -luokan kauteen valmistavat testit ovat paketissa ja kausi valmis alkamaan tulevana viikonloppuna Espanjan Barcelonasta. Euroopassa aiemmin kilpailtu kansainvälinen FIA F3- ja formula ykkösten MM-osakilpailujen yhteydessä ajettu GP3 -sarja yhdistettiin ja uusi sarja nimettiin FIA Formula 3-luokaksi.

FIA valitsi formula ykkösten GP-osakilpailujen yhteydessä kilpailtavaan sarjaan molemmista sarjoista viisi parasta tiimiä, joiden autoja ajaa kolme kuljettajaa. Näin alkavalla kaudella Formula 3 -lähtöruudukossa nähdään kaikkiaan 30 autoa, jotka kilpailevat kunkin kilpailuviikonlopun aikana kaksi osakilpailua.

Laaksonen sanoo, että he ovat hollantilaistallin kanssa valmistautuneet kauden avaukseen huolella ja kaikki on valmista tulevaan.

– On tätä jo odotettukin. Päästään itse asiaan ja ajamaan kilpaa. Viimeistelytesteissä Unkarissa pääsimme automme kanssa aika hyvin eteenpäin, joten ihan hyvillä mielillä Barcelonaan lähdetään, Laaksonen toteaa.

Etenkin aika-ajossa Barcelonan moottorirata on varmasti ruuhkainen, sillä uusi sarja tuo kerralla radalle kolmekymmentä autoa.

– Nähtäväksi jää, millainen tapahtuma aika-ajosta muodostuu. Aika-ajossa olisi tärkeää saada edes yksi puhdas kierros ja onnistua siinä, jotta koko kilpailuviikonloppu lähtisi heti oikealle uralle. On hauska nähdä, millä tavalla kukin radalle menon kanssa lopulta taktikoi. FIA on ilmoittanut, että jos aika-ajo ei kolmenkymmenen auton kanssa onnistu, niin sarjan seuraavassa osakilpailussa aika-ajot järjestetään kahdessa osassa.

Kauteen valmistavissa testeissä Laaksosen vauhti kisapituuksissa oli hyvällä tasolla.

– Kisavauhtimme oli testeissä hyvää. Viime vuoteen verrattuna DRS:n käyttö kilpailuissa vapautui, eli voimme avata takasiiven DRS-alueilla aina, kun ajamme alle sekunnin päässä edellä ajavasta. Veikkaan, että uusi sääntö muuttaa kisojemme luonnetta. Joka tapauksessa hyvillä mielin matkaan lähden ja tavoitteeni on ajaa tuloksissa niin ylös kuin vain on mahdollista.

Simo Laaksonen edustaa hollantilaista MP Motorsport -tiimiä FIA Formula 3-sarjassa. Kuva: Malcolm Griffiths / LAT Images / FIA F3 Championship.

Formula 3 -kausi sisältää kaikkiaan seitsemän Euroopassa ja yhden Venäjällä formula ykkösten MM-sarjan yhteydessä ajettavaa kilpailuviikonloppua ja yhteensä kuusitoista kilpailustarttia. Kausi käynnistyy Espanjasta ja se päättyy syyskuun lopulla Venäjän Sotshiin.

Lisätietoja:
www.simolaaksonen.com
www.facebook.com/simolaaksonenofficial
www.fiaformula3.com

Teksti: Marko Mäkinen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo