Rata-ajo 30.09.2017

Laaksonen ajoi Monzan F3-kisassa neljänneksi

Nuori suomalainen formulalupaus Simo Laaksonen, 19, ajoi tänään Italian Monzassa Euroformula F3 Open -sarjan ensimmäisessä osakilpailussa neljänneksi. Kuva: Fotospeedy

Simo Laaksonen on sijoittunut kansainvälisen Euroformula F3 Open -sarjan Monzan osakilpailussa Italiassa neljänneksi. Neljännestä ruudusta kilpailuun startannut Laaksonen nousi neljän ajetun kierroksen jälkeen kolmanneksi, mutta joutui taipumaan uudelleen neljänneksi, kun kilpailusta oli kolme kierrosta ajamatta.

Laaksosen palkintopallisijoitus Monzan supernopealla radalla jäi lopulta vain viiden sekunnin kymmenyksen päähän. Laaksonen oli Campos Racingin nopein kuljettaja ja tulokaskuljettajien joukossa kolmas.

– Hyvä kisa ja hyvää taistelua. Pitkästä aikaa saamaa kyytiä kärjen kanssa. Monzassa kisat ovat juuri tällaisia. Edellä ajavan imuapua pitää päästä hyödyntämään. Meillä oli (Jannes) Fittjen kanssa tasaista vääntöä, joka tällä kertaa päätyi saksalaiskuljettajan hyväksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa sunnuntaille, Laaksonen muistutti.

Campos Racing palkkasi edellisen osakilpailun jälkeen tiimiinsä uuden insinöörin, jonka yhteistyö suomalaiskuljettajan kanssa palkittiin heti ensimmäisessä kisassa. Vauhtia löytyi välittömästi. Monzassa Laaksonen piti hallussaan jopa kilpailun nopeinta kierrosaikaa.

– Meillä on ollut hyvä vauhti heti torstain harjoituksista lähtien. Uusi insinööri tekee hyvää duunia ja olemme nyt sillä tontilla, jolla olisimme halunneet olla heti kauden ensimmäisestä kisasta lähtien.

– Tämän päivän aika-ajosuoritukseni ei ollut täydellinen. Tein yhden ajovirheen ja olin neljäs. Yritetään huomenna saada kaikki palikat kohdilleen niin meillä on hyvät mahdollisuudet nousta korkeammalle, Laaksonen toteaa.

Euroformula F3 Open -sarja jatkuu Monzassa huomenna, jolloin ohjelmassa on kauden 12.  osakilpailu ja sen aika-ajot.

Euroformula F3 Open, Monza, Italia/tulokset

Lähtö 1:

  1. Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 28:17,793
  2. Nikita Troitsky (RUS) Drivex  + 6,402
  3. Jannes Fittje (GER) RP Motorsport + 9,357
  4. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 9,809
  5. Ameya Vaidyanathan (IND) Carlin + 11,344
  6. Ben Hingeley (GBR) Fortec + 11,935

Pistetilanne 11/16 osakilpailun jälkeen:

  1. Harrison Scott (GBR) 260
  2. Nikita Troitsky (RUS) 149
  3. Ameya Vaidyanathan (IND) 119

  1. Simo Laaksonen (FIN) Campos 57

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo