ATV 27.08.2018

Laakson viikonloppu päättyi kuperkeikkaan

Niko Laakson lauantaipäivä ei päättynyt odotetusti. Kuva: Niko Laakson tiedotus

Mönkijöiden ATV-MX:n SM-sarja jatkui lauantaina Alavudella. APR Competition -kilpatiimin ATV-ajaja Niko Laakson viikonloppu päättyi akrobatialiikkeisiin kilpamönkijän kyydissä.

Murronnevan motocrossradalla ajettu kilpailu oli ATV-MX-sarjan kauden neljäs osakilpailu, johon Laakso starttasi SM-pistetilaston kolmannella sijalla. Päivän ensimmäinen erä sujui mieheltä mallikkaasti, ja Laakso oli erän lopputuloksissa kolmantena.

– Aika-ajo meni hyvin ja lähdin toisena ensimmäiseen erään. Ensimmäisessä erässä sain hyvän startin ja ajoin toisena melkein koko erän, mutta sitten Uusitalo tuli ohi ja ajoin lopulta kolmantena maaliin, kertasi Laakso.

Toisessa erässä Laakso lähti nostamaan ensimmäisen erän sijoitustaan, ja oli jo lähellä ajaa toiseksi. Palkintokorokejuhlinta vaihtui kuitenkin näyttävään volttiin erän toiseksi viimeisellä kierroksella.

– Toiseen erään sain samanmoisen startin kuin ensimmäiseen, ja siinä ajelin hyvällä etumatkalla kolmanteen. Toiseksi viimeisellä kierroksella sitten kierroksella ohitettavat eivät oikein ottaneet sinistä lippua ymmärtääkseen eivätkä antaneet tilaa. Lähdin vähän huonossa paikassa ohitse, jolloin lähti vähän jakelemaan patista ja osuin yhteen kierroksella ohitettavan kanssa. Meikäläinen heitti kuperkeikat Kawasakin kanssa ja se erä oli sitten siinä, huokaisi pettynyt Laakso toisen erän jälkeen.

Laakso on epäonnisesta lauantain jälkimmäisestä lähdöstä huolimatta SM-pisteissä kolmantena ennen kauden viimeistä osakilpailua. Kuva: Niko Laakson tiedotus

Laakso selvisi rytäkästä pahemmitta vammoitta, mutta valitteli jumittunutta niskaa ja aristelevaa olkapäätä kilpailun jälkeen. Yhteistuloksissa Laakso oli lauantain viides. Keskeytyksestä huolimatta Laakso säilytti SM-sarjapisteissä kolmannen sijansa, mutta ero kärkeen kasvoi jo 39 pisteeseen.

ATV-MX:n SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua 8.-9. syyskuuta Orimattilassa.

Tulokset

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Lauantain toisen erän lähtö:

Niko Laakson tyylinäytettä:

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV