Motocross 10.06.2019

Laakson vahva vauhti suli tekniikkamurheisiin

Niko Laakso (oik.) jatkaa Karkkilan jälkeen SM-pisteissä neljäntenä. Kuva: Niko Laakson tiedotus.

ATV-motocrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Mansikin moottoriurheilukeskuksessa Karkkilassa. APR Competition -tiimiä edustava Niko Laakso oli ennen Karkkilaa mestaruuspisteissä kolmantena, mutta tekniikkamurheet pudottivat miehen lauantain päätteeksi yhden sijoituksen alemmas.

Niko Laakson lauantai lähti käyntiin hyvässä vauhdissa, kun mies kellotti aika-ajoista toiseksi parhaan ajan jääden ainoastaan 0,2 sekuntia nopeimmasta kierrosajasta. Myös päivän ensimmäinen kilpailuerä sujui mallikkaasti, kun Laakso ylitti maaliviivan toisena. Päivän toisen erän menestyshaaveet kaatuivat kuitenkin teknisiin ongelmiin heti avauserän jälkeen.

– Aika-ajoihin saa olla aivan tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä sain ihan hyvän startin ja pääsin nousemaan muutaman ohituksen kautta kakkospaikalle. Sain ajella sillä sijalla loppuerän ja toisena maaliin. Jossain vaiheessa erää oli sitten “syylärin” ylävesiletku antautunut ja vuoti nesteet pihalle. Saimme korjattua letkun, mutta moottori oli käynyt niin kuumana ja todennäköisesti kannentiiviste mennyt, että jäähdytinnesteet olivat männän päällä, ja kisat jäivät sitten siihen, kertasi Laakso harmillisena.

SM-sarjan kärjessä jatkaa myös Karkkilan osakilpailun jälkeen Jesse Uusitalo. Laakson kohtalona oli pudota SM-pisteissä neljänneksi tekniikkamurheiden vuoksi. Miehen piste-ero kärkeen on kahden osakilpailun jälkeen 31 pistettä. Seuraava MXATV-sarjan SM-osakilpailu ajetaan 20. heinäkuuta Imatralla.

Tulokset, MXATV SM, Karkkila 8.6.2019

1. erä

1. Jesse Uusitalo 20:18.895
2. Niko Laakso +20.125
3. Max Karilainen +24.967

2. erä

1. Max Karilainen 20:27.003
2. Lasse Ruotsalainen +1.557
3. Jesse Uusitalo +13.269
…keskeytys Niko Laakso

SM-pistetilanne toisen osakilpailun jälkeen:

1. Jesse Uusitalo 95
2. Miko Väisänen 76
3. Max Karilainen 70
4. Niko Laakso 64

Tulokset

www.facebook.com/nikolaaksoatv
www.facebook.com/aprcompetition

Teksti: APR Competitionin tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross