Ralli 16.02.2020

Laaksomaa uudella autolla heti luokkavoittoon F-rallisarjassa

Pasi ja Susanna Laaksomaa olivat vauhdissa lumipyryn keskellä. Kuva: Marko Kyöstilä

Kangasniemi-Rallissa ensimmäistä kertaa Pasi ja Susanna Laaksomaan (PäijHUA) käytössä ollut uusi Honda Civic Type R -ralliauto osoittautui heti hyväksi, sillä tuloksena oli F-rallisarjan Seniorit-luokan voitto lähes 40 sekunnin erolla.

F-rallisarjan kauden 2020 aloittaneeseen kilpailuun parivaljakko starttasi vain pienet ennakkotestit allaan.

– Kangasniemelle lähdettiin katsomaan, miten siellä tällä uudella autolla ehditään muiden vauhtiin. Hondalla päästiin viikko sitten ajamaan vähän testiä, joten melkoisen uutta kaikki oli vielä. Vieläkin tallista löytyvään Volkswagen Poloon verrattuna tämä on paljon nopeampi laite ja varsinkin moottorin vahva vääntö tuntuu tosi makealta, Pasi Laaksomaa luonnehti uutta kilpa-autoaan.

Voitosta huolimatta kilpailussa riitti lahtelaiskaksikolle myös draamaa.

– Pari viimeistä pätkää olivat todella haasteellisia sankasta lumisateesta johtuen. Viimeisellä erikoiskokeella sitten vieläpä osuttiin maakiveen ja autosta meni tukivarsi vinksalleen, mutta pääsimme kuitenkin maaliin, Pasi Laaksomaa totesi huojentuneena.

Vaikka Laaksomaat lähtivät kilpailuun maltillisilla tavoitteilla, ei kausi F-Rallisarjassa olisi juuri paremmin voinut alkaa.

– Tavoitteita ei ennakkoon juuri asetettu, viiden sakkiin oli sellainen oma ajatus ennen kisaa. Mutta voittoa en olisi ihan uskaltanut kuvitella, ja vielä kun se tuli syntymäpäivänä, niin fiilis on kyllä mitä mahtavin. Suuret kiitokset huollolle, tukijoille ja kilpailun järjestäjille, 58 vuotta lauantaina täyttänyt Pasi Laaksomaa myhäili tyytyväisenä kilpailun maalissa.

Tuloksia, XIX Kangasniemi-Ralli, F-rallisarja Seniorit, 15.2.2020

  1. Pasi Laaksomaa – Susanna Laaksomaa, Honda Civic Type R, 42.13,9
  2. Kari Kytölä, BMW M3, + 39,3
  3. Lasse Hirvijärvi, BMW 125i Coupe, + 57,5
  4. Petri Reunanen, BMW M3, + 1,38,6
  5. Aarne Göös, BMW 325i, + 2.43,2

Kaikki tulokset

F-rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan JMK-Rallin merkeissä Jämsässä lauantaina 29. helmikuuta.

Teksti: Sami Kolsi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli