Ralli 25.08.2019

Laaksomaa luokkavoittoon Mänttä 200-Ajossa

Pasi Ja Susanna Laaksomaa vauhdissa Mänttä 200-Ajossa. Kuva: Eero Auvinen/Sportkuvat

Lahtelainen Pasi Laaksomaa ajoi yhdessä kartanlukijansa Susanna Laaksomaan kanssa luokan 6 voittoon Mänttä-Vilppulassa lauantaina 24.8. kilpaillussa perinteikkäässä Mänttä 200-Ajossa. Päijät-Hämeen Urheiluautoilijoita edustavat Laaksomaat voittivat luokkansa lopulta 5,8 sekunnin erolla toisiksi tulleisiin Kim ja Pasi Santalaan.

Helppo ei ollut Laaksomaiden taival neljän erikoiskokeen rallikilpailussa, sillä jo lähdössä renkaiden kanssa aiheutui hässäkkää.

– Rallimme käynnistyi varsin vaiherikkaasti jo lähdössä, kun huomasimme, että eturenkaassa oli vaurio ja se oli tietysti vaihdettava. Siinä sitten selvisi, että meillä olikin väärän seoksen vararenkaat mukana keliin nähden. Mutta niillä mentiin, joten ihan parasta mahdollista suorituskykyä ei nyt ehkä renkaista saatu irti, Pasi Laaksomaa avasi kilpailun alkua.

Myös Laaksomaiden Volkswagen Polo 1.4 -ralliauto ilmoitteli itsestään kilpailupäivän aikana. Haasteista huolimatta ralli päättyi onnellisesti luokkavoittoon tiukan taistelun jälkeen.

– Kisan aikana myös auton kytkin hieman reistailu ja se hajosikin sitten maalin jälkeisellä siirtymällä. Melko täpärälle meni, mutta luokkavoitto lämmittää mieltä todella paljon, Pasi Laaksomaa iloitsi kilpailun jälkeen.

– Iso kiitos jälleen tiimille, Susannalle ja kaikille tapahtumaa järjestäneille. Kisa oli hienoa, katsojia paljon ja kelikin suosi, Laaksomaa jatkoi kiitellen.

Tuloksia, Luokka 6, Mänttä 200-Ajo
1. Pasi Laaksomaa 20.36,4
2. Kim Santala + 5,8
3. Aukusti Moilanen + 24,4
4. Kai Pihlman + 48,0
5. Tero Syvänoro + 58,6

Teksti: Sami Kolsi / Pasi Laaksomaa Racing Team -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli