Enduro 19.05.2019

Kytönen voittoon ja yleiskilpailun kakkoseksi Slovakiassa

Roni Kytönen nousi korkeimmalle korokkeelle Junior E1-luokassa. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron EM-sarjan kauden neljäs kilpailupäivä on saatu kaasuteltua Slovakian Breznossa. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen jatkoi hienoa voittokulkuaan Junior E1-luokassa, voittaen Slovakiassa Portugalin tapaan molemmat päivät. Kytönen ajoi hienosti sunnuntaina myös yleiskilpailun kakkoseksi.

– Päivä meni tasaisesti ja kerran kaaduin. Muuten ajo oli hyvää, vaikka tänäänkin joutui endurolla ohittelemaan. Kiitos koko tiimi, huolto ja kaikki yhteistyökumppanit, Roni Kytönen kommentoi.

Kytösen tapaan hyvää vauhtiaan jatkoi myös Peetu Juupaluoma, joka jatkoi myös tasaista sarjaansa ja ajoi Breznossa myös kaksi kertaa kolmanneksi U21-luokassa.

– Ihan hyvä päivä oli. Alkuun oli kankeaa ja rytmiä ei meinannut löytyä. Vesisateen jälkeen alkoi ajo kulkemaan paremmin.  Hyvää kisaa oli toisesta sijasta, mutta jälleen joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Iso kiitos tiimille ja huollolle, Peetu Juupaluoma kertoi.

Peetun pikkuveli Pyry paranteli myös asemiaan ollen sunnuntaina U21-luokassa yhdeksäs.

– Parempi päivä, kun eilen. Aamun parin pätkän jälkeen neljäntenä, mutta toisella kierroksella kaaduin pari kertaa ja tipuin ja yhdeksänneksi. Vesisade teki reitistä vaikean eikä sopinut minulle. Kiitos tiimille ja huollolle, totesi Pyry Juupaluoma.

Neljäs Kytönen Motorsport kuljettaja Roni Salin joutui sunnuntaina valitettavasti keskeyttämään kaaduttuaan toisen kierroksen endurotestillä. Husqvarna-kuljettaja löi tilanteessa päätänsä sen verran kovasti, että ei olisi ollut järkevää jatkaa päivää.

– Päivä lähti käyntiin saman tyylisesti kun eilen. Toisella kierroksella pisti pienen vesisateen ja endurotestillä vedin puuhun oikeen huolella, missä kolautin päätäni. Sen verran huimasi pätkän lopussa ja seuraavalla siirtymällä, että turha oli lähteä jatkamaan. Nyt parannellaan haavat, Roni Salin sanoi.

Roni Kytönen jatkaa Junior E1-luokan EM-sarjan kärjessä seuraavaksi ajettavaan Latvian osakilpailuun, joka ajetaan viikko juhannuksen jälkeen. Peetu Juupaluoma jatkaa myös selvänä kolmosena U21-luokan EM-sarjassa.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro