Enduro 06.04.2019

Kytönen voittoon avauspäivänä Portugalissa

Roni Kytönen hallitsi Junior E1-luokkaa Portugalin EM-osakilpailun avauspäivänä. Kuva: Kytönen Motorsport

Portugalissa on juuri saatu maaliin enduron EM-sarjan avausviikonlopun ensimmäinen päivä. Kytönen Motorsportin kuljettajat ottivat kaksi palkintokorokesijaa, kun Roni Kytönen hallitsi Junior E1-luokkaa, vieden luokkavoiton Suomeen hieman yli minuutin erolla ja Peetu Juupaluoma taisteli hienosti kärkisijoista koko päivän U21-luokassa, ollen maalissa lopulta kolmas.

Peetun pikkuveli Pyry ajoi EM-sarjan debyyttikilpailussaan kymmenenneksi ja Pyryn tavoin ensiesiintymisensä enduron EM-sarjassa tehnyt Roni Salin oli Junior E2-luokassa viides.

– Kelin osalta karsein päivä, mikä minun endurourallani on ollut. Ajo kulki hyvin, vaikka välillä meno oli laiskan oloista ja pyörä pelasi mainiosti. Kolme kaatumista tuli koko päivän aikana, mutta muuten ok, Junior E1-luokan voittaja Roni Kytönen kertoi.

– Kivaa oli. Ensimmäiset kaksi pätkää meni aika tuskissaan, kun kädet puutui niin rajusti, että oikein teki kipeää. Ajossa tuntui koko ajan, että lähti paranemaan. Ihan kohtuullinen päivä kaikin puolin, Roni Salin kertoi.

– Ihan hyvä päivä oli, mutta ajo oli vaikeaa, eikä rytmiä meinannut löytyä. Loppua kohden parani ajo ja huomenna puristetaan vielä pari sijaa, U21-luokassa kolmanneksi tullut Peetu Juupaluoma kertoi.

– Ihan kohtuullinen päivä, eikä tullut kuin yksi kaatuminen, vaikka oli melko raju keli. Ajo kulki hyvin ja pyörä myös, Pyry Juupaluoma kertoi.

Huomenna toinen päivä Portugalissa starttaa jälleen Suomen aikaa kello 11.00.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro