Enduro 13.10.2018

Kytönen virheen jälkeen kolmanneksi

Roni Kytönen kunnostautui lauantain crossitestillä ajaen jokaisella kierroksella pohja-ajan. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailupäivä ajettiin lauantaina Saksan Rüdersdorfissa. Perjantai-iltana ajettiin Supertesti, josta on mahdollista saada miinussekunteja lauantaipäivän kilpailuun. Kytönen Motorsportin kuljettajista Hugo Svärd onnistui ajamaan Supetestillä neljänneksi ja tienasi lauantaille kuusi miinussekuntia.

Lauantaina Roni Kytönen kunnostautui jälleen crossitestillä ajaen jokaisella kierroksella siihen pohja-ajan. Kytönen olikin Youth-luokassa vielä ennen viimeistä pätkää toisena, mutta hävisi reilusti aikaa viimeisellä extremetestillä ja oli lopulta maalissa kolmas. Toisen Youth-luokan kuljettajan Hugo Svärdin päivä alkoi takkuillen, mutta loppupäivästä Hugo näytti jo oikeen hyvää vauhtia ollen useammalla pätkällä kolmen nopeimman joukossa. Päivätuloksissa Hugo oli lopulta kuudes.

Antti Ahtilan meno tökki aamupäivästä. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduro Junior-luokassa Antti Ahtilan ajo tökki myös aamupäivästä, mutta Ahtila sai kanssa parannettua menoaan viimeisille pätkille ja maalissa Junior-luokan 19:s.

– Kokonaisuudessa hyvä päivä. Kerran kaaduin ja viimeisellä extremellä normaali viimeisen pätkän suoritus, pettynyt Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Hugo Svärd starttaa sunnuntaihin Youth-luokan kuudentena. Kuva: Kytönen Motorsport

– Aamu oli todella kaaos ja kaaduin monta kertaa pätkillä sekä siirtymillä. Lopussa sain ajettua kuitenkin muutaman hyvän pätkä sijoituksen, Hugo Svärd kertoi.

– Aamupäivällä ajo oli tosi tökkivää ja ajaminen oli ihan hukassa. Loppupäivästä ajo alkoi olemaan normaalia, Antti Ahtila kertoi.

Huomenna Saksassa ajetaan kauden viimeinen Enduron MM-sarjan osakilpailu, joka alkaa Suomen aikaan kello 10.00.

Teksti: Kytönen Motorsport

Roni Kytösellä mahdollisuus MM-mitaliin endurokauden finaalissa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro