Enduro 05.05.2019

Kytönen sunnuntaina Portugalissa niukasti podiumin ulkopuolelle

Roni Kytönen. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron MM-sarjan Portugalin viikonloppu jatkui tänään sunnuntaina toisella kilpailupäivällä. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ajoi eilen ensimmäisenä päivänä Junior 1-luokassa neljänneksi ja oli Junior-luokan kokonaiskilpailussa kahdeksas.

Tänään Kytönen oli eilistä paremmassa vireessä kellottaen muun muassa kaikille kolmelle crossitestille pohja-ajan ja jäi lopulta kakkossijasta vain 2 sekuntia ja 18 sadasosaa. Husqvarna-kuljettaja ajoi tänään tasaisen hyviä pätkä-aikoja myös extreme- ja endurotesteillä, mutta toisen kierroksen avanneella extremetestillä tullut kaatuminen maksoi Kytöselle reilusti sekunteja.

– Tänään oli ajollisesti parempi päivä ja jokaisella pätkällä annoin kyllä sen mitä miehestä lähti. Extremellä toisella kierroksella mutkassa menin nurin, mutta muuten päivä tuli pystyssä. Tietysti harmittaa, kun niin pienellä erolla jäin podiumin ulkopuolelle, mutta silti ihan tyytyväinen viikonloppuun. Reitti oli kyllä varmasti vaikein, millä olen kilpailuissa ikinä ajanut ja erittäin hidas, mutta pätkät olivat silti hyviä, vaikka aika hurjaan kuntoon menikin, Kytönen kertasi viikonlopun jälkeen.

Muista suomalaisista tänään Eero Remes ajoi kolmanneksi E2-luokassa, J1-luokassa Eemil Helander oli yhdeksäs ja Junior-luokan kokonaistuloksissa 18. Youth-luokassa Hugo Svärd oli seitsemäs. Enduron MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Espanjan Santiago de Compostelassa.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro