Enduro 22.10.2017

Kytönen podiumille ja Pohjola viides Saksassa

Roni Kytönen. Kuva: Jani Hovi / Xracing

Enduron MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin tänään Saksan Zschopaussa. Kytönen Motorsportin kuljettajat nostivat tasoaan eilisestä. Roni Kytönen ajoi kolmanneksi Enduro Youth -luokassa ja Eemil Pohjola oli viides Enduro Junior -luokassa. Myös Hugo Svärd ajoi hienosti neljänneksi Enduro Youth -luokassa sekä Henric Stigell oli kymmenes Enduro 2 -luokassa.

Roni Kytösen päivään mahtui paljon tapahtumia, kun ensimmäisellä kierroksella liika yliyrittäminen kostautui kaatumisina sekä toisella extremetestillä pyörän etujarrukahvan kanssa oli ongelmia. Kytönen onnistui kuitenkin viimeisellä kierroksella nousemaan palkintokorokkeelle ohi tallikaveri Hugo Svärdin. Svärd ajoi myös tasaisen päivän ollen pitkään kiinni palkintosijoissa. Maalissa Svärd oli neljäs.

Enduro Junior -luokassa Eemil Pohjola piti hyvää vauhtia varsinkin aamupäivästä ja tänään eilistä terävämpi ajo tuotti viidennen sijan. Enduro 2 -luokassa Pohjolan tapaan hyvää vauhtia aamulla piti Henric Stigell, joka keikkui pitkään tuloslistalla seitsemännen sijan tuntumassa. Stigell jäi viimeisellä kierroksella kuitenkin harmikseen pätkällä jumiin ja menetti näin paljon aikaa ollen maalissa lopulta kymmenes.

– Hyvin meni ja olen tyytyväinen. Ohjelmaa riitti tänään, mutta ajo oli ihan hyvää varsinkin viimeisellä kierroksella, Kytönen kertasi päivän jälkeen.

– No ei se vieläkään sujunut haluamallani tavalla, mutta pystyin kuitenkin eilisestä parantamaan. Pettynyt fiilis jäi viikonlopusta, Pohjola kertoi kilpailun jälkeen.

– Endurotesti oli tosi haastava ja en siellä päässyt oikein mihinkään. Crossitesti tuli hyvin, paitsi viimeisellä kierroksella jäin ekaan mäkeen jumiin ja siinä meni tovi aikaa. Ennen viimeistä pätkää oli mahdollisuudet seitsemänteen sijaan, mutta ne mahdollisuudet meni siinä työnnellessä, Stigell kommentoi päivää.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro