Enduro 17.03.2019

Kytönen palkintopallille Päitsin A1-luokassa

Roni Kytönen. Kuva: Poiju Media / Rockstar Energy Suomi

Päijänteen ympäriajo on suoritettu jälleen maaliin asti ja voittajaksi kruunattiin tänä vuonna Eemil Pohjola. Kytönen Motorsportilta kilpailuun starttasi neljä kuljettajaa ja hienoa taistelua palkintokorokesijoista Päijänteen ympäriajon yleiskilpailussa nähtiin ihan viimeisille pätkille asti.

Kytönen Motorsportilta parasta vauhtia kilpailussa piti A1-luokassa ajanut Roni Kytönen, joka aloitti lauantaina kilpailun vahvasti taistellen kärkisijoituksista yleiskilpailussa aina päivän puoliväliin asti. Jämsän kokoomatauon jälkeisellä pätkällä Husqvarna-kuljettajan vatsa ”kramppasi” pahasti ja näin Kytönen hävisi reilusti aikaa kilpakumppaneihinsa nähden. Taistelu Päitsin yleiskilpailun palkintokorokepaikasta säilyi Kytösen osalta tiukkana aina sunnuntaina iltapäivään asti, kunnes nuorukainen upotti pyöränsä erikoiskokeella ja ero kolmanteen sijaan kasvoi usealla minuutilla. A1-luokassa Kytönen ajoi molempina päivinä kolmanneksi ja oli Päitsin yleiskilpailussa lopulta kuudes.

– Vihdoin Päitsi takana ja muutenkin talviajot. Molemmat päivät olivat samanlaisia aamupäivien ollessa todella hyviä ja iltapäivät todella huonoja. Paras yleiskilpailu sijoitus minun Päitsi-historiassani, mutta tyytyväinen en silti ole, Kytönen kertoi.

Päijänteen ympäriajoon vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Antti Hellsten tuskaili hieman koko kilpailun ajan pitkillä erikoiskokeilla käsien puutumisesta, mutta Hellsten näytti kuitenkin vauhtinsa muutamilla erikoiskokeilla ajaen yleiskilpailussa viiden parhaan joukkoon pätkäajoissa. Yleiskilpailusta Husqvarna-kuljettajalle jäi kotiin viemiseksi 13:s sija ja A2-luokassa lauantaina viides sija sekä sunnuntaina hieno toinen sija.

Tiimin nuorimpana kuljettajana kilpailuun starttasi Peetu Juupaluoma, jonka lauantai ei lähtenyt kovin iloisissa merkeissä liikkeelle, kun Jämsän moottorikerhon kuljettaja oksensi aamupalan jälkeen useaan kertaa ja mietti jo hetken, ettei starttaisi kilpailuun. Lauantaina Husqvarna-kuljettaja oli kuitenkin kovassa vedossa aamun tapahtumien jälkeen ja oli ensimmäisen päivän jälkeen yleiskilpailussa yhdeksäntenä. Sunnuntaina edellisen päivän pahoinvointi alkoi tuntua jo ajamisessa enemmän ja voimat alkoivat hieman hiipua loppua kohden. Nuorukainen oli yleiskilpailussa paras 125cc pyörällä ajanut, ollen 13:s ja kirjasi itselleen A1-luokassa kaksi kertaa viidennen sijan.

– Eilen aamulla meni vatsa täysin sekaisin aamupalalla ja hetken jo mietin, että uskaltaako lähteä edes yrittämään. Ensimmäiselle pätkälle kun pääsin, niin olo oli ihan kuin mitään ei olisi ollutkaan. Siitä päivä hyvää ajoa, mutta pimeän pätkillä loppuivat voimat kesken. Illalla ja aamulla en saanut taas kunnolla mieheen tavaraa sisälle, mutta päätin lähteä yrittämään. Aamu oli vaikeaa, mutta siitä ajo parani koko ajan ja maaliin päästiin, Juupaluoma kertoi.

Kytönen Motorsportin neljäs kuljettaja Päijänneajossa oli ensikertalainen Roni Salin, joka ehti päästä jo hyvään vauhtiin lauantaina, mutta valitettavasti Jämsän huollon jälkeen renkaan vannenauha katkesi ja Salin joutui jättämään ensimmäisen päivän kesken. Sunnuntaina riihimäkeläinen starttasi jälleen reitille ja ajoi tasaisella suorittamisella itselleen kahdeksannen sijan ja yhdeksän SM-pistettä.

– Minun osalta eilinen päättyi aikaisemmin rengasrikon takia juuri, kun oli lähtenyt kulkemaan, ja se harmitti kyllä aika paljon. Viimeinen päivä olikin aika haastava, kun spoorit olivat tosi pehmeitä ja tuli heitettyä aika monet lipat, mutta jotain hyviä pätkäaikoja tuli silti, Salin kertoi.

Kytönen Motorsportin kausi jatkuu kolmen viikon päästä Portugalissa enduron EM-sarjan avauskilpailussa, jossa on mukana kaikki viisi endurokuljettajaa, kun Pyry Juupaluoma pääsee palaamaan kisoihin peukalovamman jälkeen.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro