Enduro 02.09.2018

Kytönen neljänneksi Italiassa

Roni Kytönen ajoi Enduro Youth -luokassa neljänneksi. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu kaasuteltiin tänään Italian Edolossa. Eilisessä osakilpailussa Kytönen Motorsport -kuljettajista Enduro Youth -luokassa neljänneksi ajoi Hugo Svärd ja tänään saman suorituksen teki Roni Kytönen. Elämänsä ensimmäistä MM-viikonloppua ulkomailla ajava Antti Ahtila ajoi myös upeasti Junior-luokassa sijat 21. sekä 19.

Jos eilen Youth-luokassa suomalaiskuljettajista Svärd esitti hienon taistelun, niin tänään sunnuntaina Roni Kytönen tarjosi jännitystä aivan viimeiselle erikoiskokeelle asti. Kytönen kellotti tänään jokaiselle crossitestille pohja-ajan ja oli eilistä huomattavasti paremmassa vireessä myös enduro- ja extremetesteillä. Ennen viimeistä erikoiskoetta Kytönen oli kiinni vielä kilpailun kakkospaikassa, mutta kaatuminen viimeisellä extremetestillä vei palkintokorokepaikan Belgiaan yhden sekunnin erolla. Toinen Kytönen Motorsport -kuljettaja Hugo Svärd ei päässyt tänään aivan eilisen kaltaiseen vireeseen, vaikka ajoikin tasaisia pätkäaikoja. Svärd hävisi silti liikaa aikaa ja oli maalissa seitsemäs.

– Päivä meni muuten hyvin, mutta viimeisellä endurotestillä alamäessä lipat ja tangot, sekä t-kappaleet solmuun. Extremellä ajoin minkä pystyin, mutta viimeiseen kivikkoon nurin ja päivä oli siinä, todella pettynyt Kytönen kertoi.

– Päivä oli vaikea ja tein liian monta virhettä endurotestillä. Crossi- ja extremetesti meni muuten hyvin, mutta vauhti ei vaan ollut riittävän hyvä, Svärd kertoi kilpailun jälkeen.

Junior-luokassa Antti Ahtila sai myös paremmin vauhdin päälle tänään ja Ahtila kellotti kertaalleen jo crossitestillä 11. nopeimman ajan. Tulokaskuljettaja suoritti päivän muutenkin mallikkaasti ja oli tänään Junior-luokan 19:s.

– Tänään meno oli heti aamusta paljon parempaa kuin mitä eilen ja ajo tuntui muutenkin paljon paremmalta. Tänään ei tullut kun yksi kaatuminen, toisin kuin eilen. Täytyy olla tyytyväinen, että maalissa ollaan ehjänä ja ajo parani eilisestä, tyytyväinen Ahtila kertoi.

Enduron MM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Ranskassa ajettavalla kilpailulla. Kytönen Motorsport -miehistö jatkaa kilpailemista ensi viikonloppuna Suomessa, kun lauantaina kilpaillaan Petäjävedellä enduron SM-osakilpailu ja sunnuntaina Orimattilassa ratkaistaan motocrossin SM-mitalit.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro