Motocross 10.09.2018

Kytönen Motorsportin Matikainen ja Kytönen motocrossin SM-hopealle

Juuso Matikainen taituroi itsensä MX1-luokan SM-hopealle. Kuva: Kytönen Motorsport

Motocrossin SM-sarjan päätösosakilpailu ajettiin sunnuntaina Orimattilassa. Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen saapui Orimattilaan SM-pisteiden toisena MX1-luokassa ja Roni Kytönen MX2-luokan kolmantena. Matikaisella oli vielä teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen MX1-luokassa, kun Kytönen taisteli vielä tiukasti MX2-luokan mestaruudesta.

Aamun aika-ajossa MX2-luokassa Kytönen kellotti kolmanneksi nopeimman ajan ja jäi pohja-ajan ajaneesta Valtteri Malinista vain 0,28 sekuntia. MX1-luokassa oli vielä tiukempaa, kun Matikainen kiilasi kakkoseksi vain 0,17 sekuntia pohjat ajanutta Erki Kahroa hitaampana. MX2-luokassa toinen Kytönen Motorsport -kuljettaja Wiljam Malin oli aika-ajon yhdeksäs, mutta Malin loukkasi aika-ajossa polveaan ja joutui lähtemään lisätutkimuksiin.

MX2-luokan ensimmäisessä erässä Roni Kytönen oli lähdön jälkeen toisena ja nousi viidennellä kierroksella kilpailun kärkeen tehden jo selvän eron takana tuleviin. Kurakelissä ajetussa erässä Kytösen ohjaustangon tupit lähtivät kuitenkin pyörimään, joka laski vauhtia merkittävästi ja lopulta Husqvarna-kuljettaja tippui erässä viidenneksi. Toisessa erässä Kytönen oli heti lähdön jälkeen kärjessä ja ajoi selvään erävoittoon. Tämä nosti jämsäläisen SM-pisteissä SM-hopealle.

– Hyvä päivä lukuun ottamatta ensimmäisen erän tuppien irtoamista, kun ei oikein pystynyt ajamaan sen jälkeen. Toisessa erässä normaali oma ajo ja erävoitto sekä SM-hopea, Kytönen kertasi.

Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ja Juuso Matikainen saavuttivat kaudelta 2018 motocrossin SM-sarjan hopeaa. Kuva: Kytönen Motorsport

MX1-luokan molemmissa erissä Matikainen oli lähdön jälkeen neljäntenä ja raivasi nopeasti tiensä toiseksi. Lahtelainen ajoi kaksi selvää kakkossijaa ja otti näin itselleen SM-hopeaa MX1-luokasta.

– Hyvä päivä. Ensimmäisessä erässä kohtuullinen lähtö ja nousin toisella kierroksella kakkoseksi. Yritin ajaa Kahroa kiinni, mutta ajo ei oikein kulkenut. Loppuerästä ajo alkoi kulkea paremmin, mutta silti maalissa olin vasta toinen. Toisessa erässä oli melko samanlainen lähtö, mitä ensimmäisessäkin. Nousin kolmannella kierroksella toiseksi ja siitä tasaisella ajolla maaliin kakkosena. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, SM-hopeamitalisti Matikainen kertoi.

C/A-luokassa Kytönen Motorsportin Eliel Lehtinen oli aamun aika-ajossa yhdestoista ja ajoi saman sijan myös ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Lehtisellä oli teknisiä ongelmia, ja hän joutui keskeyttämään. Seuraavaksi Kytönen Motorsportin Roni Kytönen kilpailee ensi viikonloppuna Puolassa enduron EM-sarjan päätöstapahtumassa. Kytönen taistelee siellä tiukasti U21-luokan Euroopan mestaruudesta.

Teksti Kytönen Motorsport Tiedotus

Kahro, Kinnunen ja Rainio motocrossin Suomen mestareiksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross