Enduro 29.06.2018

Kytönen Motorsportin kuskit kisaavat viikonloppuna MM-pisteistä Italiassa ja SM-pisteistä Siilinjärvellä

Lari Jukola (vas), Hugo Svärd (kesk) ja Roni Kytönen (oik). Kuva: Harri Leppälaakso

Kytönen Motorsportilla on edessä kiireinen viikonloppu, kun enduron MM-sarja jatkuu Italiassa Arco di Trentossa lauantaina ja motocrossin SM-sarja sunnuntaina Siilinjärvellä. Italian MM-osakilpailu ajetaan hyvin erilaisella formaatilla muihin tämän kauden MM-osakilpailuihin verrattuna.

Trentinossa kilpailutapahtumat alkavat perjantaina illalla supertestillä Suomen aikaan kello 22.30. Tämän jälkeen  kilpaa ajetaankin vain lauantaina, kun päivä alkaa crossitestillä Suomen aikaan kello 10.00. Crossitesti on Arco di Trenton motocross-rata, jossa ajetaan viiden kierroksen kilpailueriä kolme. Tämän jälkeen on vuorossa Suomen aikaan kello 16.00 alkava endurotesti, joka ajetaan neljään kertaan. Päivän päättäää illalla Suomen aikaan kello 21.20 alkava extreme-osuus, jossa extremetesti ajetaan neljästi siten, että kahdelle viimeiselle kierrokselle pääsee vain kilpailun viiden kärki Enduro Junior- ja Enduro Youth-luokissa. Palkintojen jako on vuorossa Suomen aikaan kello 00.30.

Italiassa on tuttuun tyyliin Kytönen Motorsport -tiimin kuljettajista kilpailemassa Enduro Junior -luokassa Lari
Jukola ja Enduro Youth -luokassa Hugo Svärd sekä Roni Kytönen

– Nyt on vähän erilainen formaatti, mitä normaalisti MM-osakilpailuissa, mutta ei se muuta mitään. Sillä formaatilla vedetään,  mikä on tehty. Pätkät vaikuttavat hyvältä. Muutama haastavampi paikka on luvassa, kuljettajakolmikko totesi perjantaina.

Siilinjärvellä sunnuntaina on vuorossa motocrossin SM-sarjan toinen osakilpailu. Kytönen Motorsportilta kilpailussa on mukana MX1-luokassa SM-pisteissä toisena oleva Juuso Matikainen, MX2-luokassa Wiljam Malin sekä C/A-luokassa Eliel Lehtinen. MX2-luokassa SM-pisteissä tällä hetkellä kolmantena oleva Roni Kytönen kilpailee lauantaina Italiassa enduron MM-osakilpailussa ja mikäli Kytönen ehtii lennolle, ajaa hän sunnuntaina Siilinjärvellä SM-motocross-kilpailun.

Teksti: Kytönen Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro