Enduro 15.02.2020

Kytönen Motorsportin kuljettajilla haastava SM-avaus

Mika Tamminen oli paras Kytönen Motorsport -kuljettaja Lahdessa. Kuva: Kytönen Motorsport.

Enduron SM-sarja avattiin lauantaina lumettomassa kelissä Lahdessa. Kytönen Motorsportin kuljettajista parasta vauhtia SM-avauksessa piti Mika Tamminen, joka oli E3-luokassa kolmas ja yleiskilpailussa yhdeksäs.

Tamminen lähti päivään kuitenkin paljon kovemmilla odotuksilla, mutta kivikkoinen ja kallioinen reitti nastarenkailla aiheutti päävaivaa miehelle.

– Päivä oli käytännössä täydellinen katastrofi. Ajo ei lähtenyt oikein koko päivänä sujumaan, vaikkakin loppua kohden hieman parani. Jotenkin meno oli niin arkaa runsaan kallion ja routareikien takia. Pyörä toimi kyllä hyvin. Siitä ei ollut kiinni, etteikö lujempaa olisi päässyt, Tamminen kertoi.

Tiimin päivän toiseksi nopein kuljettaja oli Pyry Juupaluoma, joka oli hyvässä vauhdissa vielä ensimmäisellä kierroksella, mutta hävitti rytminsä sen jälkeen. E1-luokassa Juupaluoma oli kuudes ja yleiskilpailussa sijalla 17.

– Aamulla ensimmäinen kierros meni kohtuullisesti, mutta toisella ja kolmannella ei ajo kulkenut ollenkaan sekä oli paljon ylimääräistä ohjelmaa. Todella huono päivä, pettynyt nuorempi Juupaluoman veljeksistä kertoi.

Pyry Juupaluoman avauskierros oli lupauksia antava. Kuva: Kytönen Motorsport.

Roni Salin vaihtoi tälle kaudelle Husqvarnan FE 250 -pyörään ja ajoi lauantaina E1-luokassa kahdeksanneksi sekä yleiskilpailussa oli sijalle 20.

– Ensimmäinen kierros lähti aika nihkeästi käyntiin, toisella kierroksella oli ihan hyvää ajoa ja nousua sijoituksissa. Kolmannelle kierrokselle rupesi räntää satamaan, joten näkvyvyys oli aika heikkoa. Sitten tuli vielä jäätyä kahdeksannella pätkällä ojaan jumiin ja siinä otin todella paljon takkiin. Surkea päivä, mutta tärkeät pisteet kotiin, jotka voivat olla loppukaudesta todella tärkeitä, Salin kertoi.

Roni Salin löysi positiivisiakin puolia haastavasta päivästään. Kuva: Kytönen Motorsport.

Peetu Juupaluoma E2-luokassa sijalla 12 ja yleiskilpailussa sijalla 27.

– Ensimmäinen kierros oli ihan ok ajoa, mutta sen jälkeen en saanut kunnon rytmiä ajoon. Kauden avauksesta ei siis paljoa jäänyt käteen, mutta nyt tiedetään, mitä pitää kehittää. Päivän positiivinen asia oli, etten kaatunut ollenkaan. Lopussa ukko alkoi olla jo aika loppu, varsinkin kädet, tälle kaudella Husqvarnan TE 250i -pyörään vaihtanut Peetu Juupaluoma kertoi.

Peetu Juupaluoma kilpailee isolla kaksitahtisella pyörällä tänä vuonna. Kuva: Kytönen Motorsport.

Kytönen Motorsportin tiimipäällikkö Harri Leppälaakso uskoo edelleen suojatteihinsa, vaikka SM-avaus olikin haastava.

– Eihän koko tiimin kannalta paras mahdollinen kauden aloitus ollut, kuten poikien kommenteistakin näkyy. Vähän oli hakemista ja pyörän säätämistäkin tarvittiin. Joukkoon mahtui myös huonoa tuuria, mutta kyllä tästä vielä noustaan. Luotto on vahva, Leppälaakso kertoi.

E1-luokan voitti Hämeenlinnan Moottorikerhon Samuli Puhakainen. E2:n nopein oli Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola, joka oli myös koko kilpailun vauhdikkain kuljettaja. E3:ssa reippainta kyytiä piti yllä isäntäseura Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen. Hän oli yleiskilpailussa toinen ja Puhakainen kolmas.

Enduron SM-sarja jatkuu maaliskuun seitsemäs päivä Riihimäellä.

Kaikki tulokset

Teksti: Kytönen Motorsport -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro