Motocross 14.05.2017

Kytönen Motorsportin kuljettajat podiumille motocrossin SM-kauden avauksessa

MX2-luokan ensimmäisen erän voitti Jere Haavisto, toisen sijan kuittasi Juuso Matikainen ja kolmanneksi ajoi Roni Kytönen. Kuva: Henry Ahola

SM-motocross sarjan avausosakilpailu kaasuteltiin tänä viikonloppuna Hyvinkäällä. Kytönen Motorsportin kuljettajat olivat mukana kolmessa luokassa, kun Wiljam Malin ajoi jo lauantaina hienosti kakkoseksi MXJ-luokkassa. Sunnuntai aamun aika-ajossa MX2-luokassa Juuso Matikainen oli kakkonen, Roni Kytönen oli kuudes ja Wiljam Malin 17. MX1-luokassa Kytönen Motorsportin tiimissä ajava Mauno Hermunen oli kolmas.

MX2-luokan ensimmäisessä erässä Juuso Matikainen ampaisi startista kärkeen ja taisteli hienosti Jere Haaviston kanssa erävoitosta. Roni Kytönen nappasi myös loisto startin ollen jo ensimmäisten mutkien jälkeen kolmantena ja jatkoi samalla sijalla aina ruutulipulle asti. MX2-luokassa debyytti kilpailuaan ajanut Wiljam Malin kaasutteli komeasti pisteille ja oli maalissa 14.

MX2-luokan toisessa erässä Matikainen nappasi taas startin nimiinsä ja vei joukkoa useamman kierroksen ajan, kunnes ensimmäisen erän voittanut Haavisto nousi kärkeen. Matikaisen matka loppui vain valitettavasti kesken seitsemännellä kierroksella tekniseen vikaan. Roni Kytönen epäonnistui lähdössä ja oli noin sijalla 20, josta teki hienoa nousua ollen lopulta maalissa viides ja yhteistuloksissa neljäs. Wiljam Malin jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi ja oli ajaa jo kymmenen parhaan joukkoon, kunnes pieni kaatuminen tiputti Malinin lopulta sijalle 16.

MX1-luokassa Mauno Hermunen otti nimiinsä molempien erien startit, mutta joutui antamaan sijoituksia periksi erien aikana ollen ensimmäisessä erässä 11. ja toisessa 7.

– Ihan ok päivä. Eka erä meni paremmin, kun startti onnistu ja se oli sellanen tasasen vahva erä. Toisessa erässä joutu tekemään kovan nousun, kun startti oli tosi huono. Pisteissä ollaan kuitenkin ihan iskuasemissa neljäntenä, Roni Kytönen kertasi päivän jälkeen.

Hyvinkään osakilpailun tulokset

 

MX1 Yhteistulokset:
1. Erki Kahro
2. Joni Roos
3. Teemu Keljo

8. Mauno Hermunen

MX1 pisteet:
1. Erki Kahro 50p
2. Joni Roos 42p
3. Teemu Keljo 38p

8. Mauno Hermunen 24p

MX2 yhteistulokset:
1. Jere Haavisto
2. Emil Silander
3. Waltteri Koskinen
4. Roni Kytönen

10. Juuso Matikainen

15. Wiljam Malin

MX2 pisteet:
1. Jere Haavisto 50p
2. Emil Silander 40p
3. Waltteri Koskinen 36p
4. Roni Kytönen 36p

10. Juuso Matikainen 22p

15. Wiljam Malin 12p

Teksti: Kytönen Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross