Motocross 19.02.2017

Kytönen Motorsportilta hyvä kauden avaus myös motocrossissa

Roni Kytönen. Kuva: Sari Laaksonen

Kytönen Motorsportin Wiljam Malin ja Roni Kytönen starttasivat tänä viikonloppuna Espanjan mestaruussarjan avausosakilpailussa Alhama de Murciassa motocrossin kilpailukautensa.

Wiljam Malin oli eilisessä aika-ajossa MX125-luokassa oman ryhmän viides ja valitsi tänään lähtöpaikkaa kymmenentenä kilpailuerissä.

Ensimmäisessä erässä Malin oli ensimmäisellä kierroksella ongelmissa etujarrunsa kanssa ja menetti siinä paljon aikaa. Porvoolaisnuorukainen kaatui vielä tämän jälkeen yöllä rankasta vesisateesta kärsineellä radalla kaksi kertaa ollen maalissa 21. Eilisessä aika-ajossa Elite MX2 -luokassa oman ryhmän kolmas ollut Roni Kytönen valitsi tämän päivän kisaerissä lähtöpaikkaansa viidentenä, mutta ensimmäisen erän startissa jämsäläinen meni nurin ja jäi jumiin rata-aitaan, jonka kanssa taistellessa hän menetti paljon aikaa. Tämän jälkeen EMX250-luokkaan tähtäävä Kytönen ajoi puhtaan erän nousten ruutulipulle sijalle 17.

MX125-luokan toisessa erässä Malin onnistui hyvin startissa ja ajoi jo sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon, kunnes kaksi kaatumista verotti aikaa ja maalissa hän oli 15. Myös Elite MX2 -luokassa Kytönen onnistui startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä. Nuorukainen nousi jo parhaillaan kuudenneksi, kunnes mutkassa etujarru otti penkkaan kiinni ja tuloksena oli pieni kaatuminen. Maalissa oli hän oli silti hienosti yhdeksäs.

– Hyvä kauden avaus myös crossin puolella. Vaikka ensimmäisessä erässä oli alussa ohjelmaa, sain erän aikana hyvin noustua sijoja ylöspäin. Toinen erä oli myös hyvä vaikka siinä olikin pieni kaatuminen, Kytönen kertoi erän jälkeen.

Teksti: Kytönen Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross