Motocross 27.08.2017

Kytönen Motorsportille kaksoisvoitto Alavudella

Sunnuntain kilpailun yhteistulosten voittaja oli eräsijat yksi ja kaksi ajanut Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen. Kuva: Reeta Kulo

Motocrossin SM-sarja jatkui sunnuntaina Alavuden Murronnevan radalla kauden neljännellä osakilpailulla. Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen lähti kilpailuun MX2-sarjan toiselta sijalta, ja Roni Kytönen viidenneltä sijalta.

Aamun aika-ajossa Kytönen piti hienoa vauhtia ollen aika-ajon toinen Jere Haaviston jälkeen, mutta Juuso Matikainen kaatui ensimmäisellä nopealla kierroksellaan ja oli aika-ajon neljäs. Koko kauden lähdöissä kunnostautunut Matikainen otti hienon startin ensimmäisessä erässä ja oli ensimmäisten mutkien jälkeen toisena ja Kytönen oli kuudentena.

Matikainen nousi kilpailun kärkeen seitsemännellä kierroksella, kun kilpailun kärjessä ajanut Haavisto kaatui rajusti. Samaan aikaan Roni Kytönen oli onnistunut raivaamaan tiensä kolmanneksi. Matikainen oli loppuerän kovaa kilpailua voitosta Kim Savasteen kanssa ja Kytönen Motorsport kuljettaja piti pintansa ollen ruutulipulla ensimmäisenä. Roni Kytönen oli hienosti myös erän kolmas.

Toisen erän startissa Matikainen pisti vielä edellisestä paremmaksi ja sinkosi kilpailun kärkeen. Haavisto onnistui kuitenkin ensimmäisellä kierroksella ohittamaan Matikaisen ja ehti tekemään jo hieman eroa, kunnes Husqvarna-kuljettaja nosti hieman vauhtiaan ja ajoi Haaviston jo lähes kiinni. Aivan ei Matikaisen vauhti kuitenkaan riittänyt voittamaan Haavistoa ja Kytönen Motorsportin kuljettaja oli maalissa toinen.

Roni Kytönen ajoi myös jälleen hienon erän ja olitällä kertaa lähdön jälkeen neljäntenä, mutta nousi jo ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi. Kytönen ei aivan pystynyt vastaamaan kärkikaksikon vauhtiin, mutta ajoi hienon tuloksen päivästä ollen kaksi kertaa kolmas ja yhteistulosten toinen. Päivän yhteistulosten voittaja oli eräsijat yksi ja kaksi ajanut Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen.

– Hyvä päivä Alavudella ja yhteistulosten voitto. SM-sarjassa ero kaventui kymmenellä pisteellä ja nyt ero on 20 pistettä. Viikon päästä Imatralla ajetaan kova kilpailu Suomen mestaruudesta, Matikainen kertasi päivän jälkeen.

Roni Kytönen nousi SM-pisteissä kolmanneksi ennen Imatran päätösosakilpailua. Mauno Hermunen ja Wiljam Malin olivat sivussa Alavuden osakilpailusta terveyden tilansa vuoksi.

Yhteistulokset:

  1. Juuso Matikainen 47p
  2. Roni Kytönen 40p
  3. Jere Haavisto 177p

SM-pisteet:

  1. Jere Haavisto 37p
  2. Juuso Matikainen 157p
  3. Roni Kytönen 134p

Teksti: Kytönen Motorsportin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross