Motocross 03.09.2017

Kytönen Motorsportille kaksi SM-mitalia

Matikainen pokkasi viikonloppuna hopeamitalin ja Kytönen pronssisen SM-mitalin. Kuva: Henry Ahola

Motocrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Imatralla. Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen lähti Imatralle sarjakakkosena ja Roni Kytönen sarjakolmosena. Aamun aika-ajossa Matikainen ajoi hyvän kierrosajan ja oli toiseksi nopein. Roni Kytönen kaatui aika hurjasti aika-ajossa eikä yltänyt aivan parhaaseen vireeseen ja oli aika-ajon kuudes.

Ensimmäisessä erässä Matikainen ampaisi startista kärkeen, kun taas Kytönen oli noin kymmenentenä. Matikainen kävi kärjessä kovaa kamppailua Haaviston kanssa sillä seurauksella, että kaksikko osui toisiinsa ja molemmat kaatuivat. Kytönen oli tässä kohtaa noussut jo kolmanneksi ja ottikin kilpailun kärkipaikan haltuun Haaviston ja Matikaisen kolarin jälkeen. Kytönen ajoi selvään erävoittoon Matikaisen ollessa neljäs.

Toinen erä lähti ensimmäisen tapaan käyntiin eli Matikainen oli kärjessä ja Haavisto seurasi. Kytönen onnistui startissa tällä kertaa paremmin ja oli heti erän alussa kolmantena.

Haavisto, Matikainen ja Kytönen taistelivat pitkään kilpailun voitosta. Erän puolen välin jälkeen Haavisto nousi kärkeen, ja samalla Kytönen ohitti Matikaisen. Kytösen epäonneksi muutama kierros ennen maalia kivi lensi häneen käteensä ja ajaminen vaikeutui paljon. Lopulta maaliin tultiin järjestyksessä Haavisto, Matikainen ja Kytönen.

SM-mitalit jaettiin samassa järjestyksessä eli Matikainen pokkasi hopeamitalin ja Kytönen pronssisen.

Päivän yhteistuloksissa Roni Kytönen ajoi uransa ensimmäiseen SM-osakilpailun voittoon, ja Juuso Matikainen oli kolmas.

Kytönen Motorsportin Eliel Lehtinen avasi uransa myös MX C/A-luokassa eräsijoin 18. ja 17.

MX2 SM-pisteet:

  1. Jere Haavisto
  2. Juuso Matikainen
  3. Roni Kytönen

Teksti: Kytönen Motorsport / tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross