Enduro 23.09.2018

Kytönen Motorsportilla vaikea päivä Ranskassa

Roni Kytönen. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron MM-sarjan Ranskan viikonlopun lauantaipäivä on saatu ajettua. Ranskassa kilpailtiin normaalista poikkeavalla kaavalla ja tänään oli vuorossa Enduro Sprint -kilpailu, mikä huipentui Super Straight -osioon.

Kytönen Motorsportin kuljettajista Roni Kytönen ajoi päivän aikana kolme pohja-aikaa Youth-luokassa, mutta mäkeen jumiin jääminen tiputti nuorukaisen tuloksissa kuitenkin seitsemänneksi. Toinen Youth-luokan kuljettaja Hugo Svärd kaatui endurotestillä alamäessä ja jäi pyörän alle jumiin. Svärd kaatui vielä Super Straight -lähdössä ja oli tuloksissa lopulta yhdeksäs. Kytönen Motorsportin Junior-luokan kuljettaja Antti Ahtila kaatui aamun avauspätkällä, mutta paransi menoaan päivän edetessä ja oli maalissa 21:s.

– Tuloksellisesti huono päivä, kun jäin kerran minuutiksi mäkeen kiinni ajovirheen vuoksi, mutta kun pystyy ajamaan pohja-aikojakin, niin tietää että vauhtia on. Tänä vuonna on tullut tehtyä todella paljon mokia näissä kisoissa, mutta kai se kuuluu ensimmäisenä vuonna niitä tehdäkin, Kytönen kertoi päivän jälkeen.

– Aamulla kaaduin heti ensimmäisellä pätkällä, jossa kului aikaa ja meno oli aika kankeata. Päivän mittaan ajat paranivat ja ajo muuttui paremmaksi. Ihan kohtuullinen suoritus, Ahtila kommentoi.

– Pätkistä tykkäsin. Yksi kaatuminen tuli yhdessä alamäessä ja jäin pyörän alle, enkä ihan heti päässyt ylös. Sitten keulin ympäri vielä Super Straightin lähdössä ja tipuin yhden sijoituksen. Eli todella huono päivä, Svärd totesi.

Huomenna Ranskassa ajetaan jälleen Enduro Sprint -kilpailu, mutta tällä kertaa vain kolme kierrosta ja kilpailu alkaa klo 16 Suomen aikaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan huomenna piti ajaa Cross Country -kilpailu, mutta pätkät pölyävät niin reilusti, että järjestäjä joutui muuttamaan kilpailu muotoa.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro