Enduro 30.08.2018

Kytönen Motorsport palaa hyvillä mielin kesälomalta enduron MM-pistejahtiin

Antti Ahtila, Roni Kytönen ja Hugo Svärd starttaavat hyvillä mielin kauden kolmanneksi viimeiseen enduron MM-viikonloppuun. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron MM-sarja jatkuu kahden kuukauden tauon jälkeen tänä viikonloppu Italian Edolossa. Kytönen Motorsportilta Italiassa on mukana Enduro Junior 1 -luokassa Lari Jukolaa korvaamaan tullut Antti Ahtila sekä Enduro Youth-luokassa sarjan vakiokiertäjät Hugo Svärd ja Roni Kytönen.

Enduro Youth -luokan MM-sarjassa suomalaiskaksikko on sijoilla neljä ja kuusi. Svärd ja Kytönen ovat molemmat saavuttaneet kauden aikana MM-osakilpailussa palkintokorokesijan, kun Svärd oli Espanjassa sunnuntaina toinen ja Kytönen ajoi Virossa molempina päivinä kolmanneksi. Enduro Junior 1 -luokassa kilpailevalle Ahtilalle Italian viikonloppu on uran ensimmäinen ulkomailla ajettava MM-viikonloppu.

Italiassa ajetaan nimensä veroisesti crossi-, enduro- sekä extremetesti. Crossitesti ajetaan pellolla ja siitä on tehty aika hidasvauhtinen useiden tiukkojen mutkien ansiosta. Endurotesti ajetaan metsässä ja extremetesti on luonnonmukainen. Italiaan on luvattu kovaa sadetta perjantaille sekä lauantaille vaikka toistaiseksi keli on vielä aurinkoinen ja lämmin.

– Pätkät näyttää todella hyvältä. Extreme on aika kivinen, mutta ihan ajettava. Endurotesti on myös kivinen ja varmasti liukas. Crossitesti näyttää erittäin hyvältä ja sopii varmasti hyvin minulle, Svärd kertoi torstaina.

– Hyvältä vaikuttaa pätkät ja jokainen pätkä on nimensä veroinen, jos sataa, niin voi olla aika liukasta, mutta muuten näyttää hyvältä, Kytönen keroi.

– Kaikki pätkät olivat hyvännäköisiä. Extremellä oli kivikkoa aika paljon ja endurotestillä, mutta crossi oli pääosin peltoa ja toivotaan, ettei vettä sada. Sitten on meinaan liukasta. Hyvällä fiiliksellä lähdetään vetämään, MM-sarja debyytissään ulkomailla oleva Ahtila kertoi.

Italiassa viikonloppu käynnistyy huomenna perjantaina ajettavalla Supertestillä Suomen aikaan kello 20. Lauantaina sekä sunnuntaina kilpailutapahtumat käynnistyvä Suomen aikaan kello 10 ja molempina päivinä ajetaan neljä kierrosta.

Teksti: Kytönen Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro