Enduro 21.09.2018

Kytönen Motorsport kolmella kuljettajalla Ranskaan enduron MM-osakilpailuun

Antti Ahtila, Hugo Svärd ja Roni Kytönen ovat valmiina Ranskan MM-viikonloppuun. Kuvat: Kytönen Motorsport

Enduron MM-sarja jatkuu nyt viikonloppuna muutaman viikon tauon jälkeen Ranskan Methamiksessa. Ranskan viikonloppu ajetaan normaalista poikkeavalla kaavalla, kun lauantaina ajetaan enduro-sprintkilpailu ja sunnuntaina on vuorossa Cross Country. Kytönen Motorsportilta kilpailussa on mukana Antti Ahtila, Hugo Svärd ja Roni Kytönen.

Lauantaina ajettavassa sprint-endurossa ajetaan kahta erikoiskoetta viisi kierrosta, jonka jälkeen kisataan ”super straight” vielä kahteen kertaan. “Super straight” on 300 metriä pitkä suora, jossa on erilaisia hyppyreitä ja esteitä.

Sunnuntaina vuorossa on kahden ja puolen tunnin mittainen Cross Country -kilpailu, jossa ajetaan osittain lauantain sprintenduron erikoiskokeita. Ranskassa lämpötila huitelee tällä hetkellä 30 asteen paikkeilla, joten erikoiskokeet ovat erittäin kuivia ja tulevat varmasti pölyämään reilusti viikonlopun aikana.

– Pätkät eivät näytä kauhean hyvältä varsinkin Cross Countrya ajatellen, mutta kyllä tässäkin voittaja selviää. Super straight näyttää puolestaan todella hyvältä, Roni Kytönen kertoi kilpailun aattona.

– Ykköspätkä on aika vaativa, mutta toinen pätkä on ajettavampaa. Fiilikset ovat ihan hyvät kilpailuun, Antti Ahtila kertoi.

Sprint-endurokilpailu alkaa huomenna Suomen aikaan kello 10.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro